На кордоні Чоп – Загонь виявили м’ясо, уражене вірусом африканської чуми
Працівники Національної служби забезпечення якості харчових продуктів (Néhib) у ході вибіркової перевірки виявили в м’ясі, що намагались завезти в Угорщину, вірус африканської чуми (ASP).
Про це повідомило в середу Угорське телеграфне агентство (МТІ).
Фахівці нагадують: в необробленому паром м’ясі свинини небезпечний вірус може “причаїтися” більше місяця, а в замороженому – навіть рік.
Угорщина заборонила ввезення в країну будь-яких м’ясних продуктів, особливо з так званих третіх країн, у тому числі України. Не дозволяється брати з собою м’ясні вироби навіть для власних потреб (у бутербродах тощо).
На жаль, митники регулярно знаходять такий “товар” в сумках громадян, які перетинають кордон. У 2017-му з особистих речей було вилучено 7040 кілограмів подібних продуктів.
Африканська чума – захворювання диких і свійських тварин, насамперед свиней. На території Євросоюзу її вперше виявили в Литві у 2014 році. Поблизу українсько-угорського кордону підступний вірус зафіксували у грудні 2016-го. У червні 2017-го африканська чума проявила себе в Чехословаччині, а в липні – в особистих господарствах Румунії,- пише МТІ.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися