ko.net.ua

Через транспортування лісопродукції по воді на Тячівщині гине струмкова форель

Нещодавно були проведені заходи щодо проходження нересту струмкової форелі в басейні річки Брустурянка в околиці села Лопухів.

Було виявленно складування лісопродукції та порубочних рештків безпосередньо в руслі потоків та прибережно захисній смузі, – повідомили в управлінні Державного агентства рибного господарства у Закарпатській області.

В околиці села Лопухів в урочищі «Бистрик» потік Бистрик, в урочищі «Купинець» потік Купинець Кедринського лісництва ДП «Брустурянське ЛМГ» виявили складування лісопродукції та порубочних рештків безпосередньо в руслі потоків та прибережно захисній смузі.

Під час огляду місцевості у вказаних урочищах спільно з громадською організацією було виявлено: транспортування лісопродукції здійснюється гусеничним та колісним транспортом безпосередньо по руслах потоків та переїздами через них, що шкодить струмковій форелі.

Управління Державного агентства рибного господарства у Закарпатській області готує подання до інших компетентних органів щодо огляду місця подій.