29956
11:41 6.112017

Міжгірське лісогосподарське підприємство завдало збитків лісовим ресурсам на 226265 гривень

Події 1415

В ході планової перевірки ДП “Міжгірське ЛГ” Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області виявлено низку порушень вимог природоохоронного законодавства: незаконні рубки дерев, пошкодження дерев до ступеня припинення та неприпинення росту.

lis-vyrubka-dereva-593x445

За результатами проведеного заходу державного нагляду (контролю) до адміністративної відповідальності притягнуто 39 посадових осіб лісогосподарського підприємства на загальну суму штрафів 4743 гривень та видано припис щодо усунення виявлених порушень, повідомила «Карпатському об’єктиву» Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

Відповідно до затверджених такс для обчислення розміру шкоди заподіяної лісу, державними інспекторами проведено розрахунок збитків на загальну суму 226265 гривень. Пред’явлено претензію для добровільного відшкодування.

Також в ході перевірки інспекторами Державної екологічної інспекції у Закарпатській області встановлено, що ДП «Міжгірське ЛГ» здійснювало заготівлю деревини з порушенням вимог чинного законодавства, а саме деревина трелювалась з лісосік за допомогою гусеничних тракторів. З метою припинення порушення Інспекцією направлено адміністративний позов до Закарпатського окружного адміністративного суду для застосування заходів реагування шляхом тимчасової заборони (зупинення) діяльності підприємства.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах