29769
12:08 1.112017

Паркування на стоянках для інвалідів закарпатським водіям обійдеться в 1700 гривень

Події 1533

З 26 жовтня 2017 року почав діяти закон, який піклується про пріоритетне право стоянки автомобілів, які належать людям з інвалідністю.

viber-image1

В Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області відбулась прес—конференція на тему «Моніторинг територіальних органів Національної поліції в Закарпатській області на доступність для маломобільних груп населення, осіб з проблемами зору».

З 26 жовтня 2017 року почав діяти закон, який піклується про пріоритетне право стоянки автомобілів, які належать людям з інвалідністю. Ця норма прописана в Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за парковку, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю».

Участь у конференції взяли представники Управління забезпечення прав людини НПУ в Закарпатській області, Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, Управління патрульної поліції в містах Ужгороді та Мукачеві, Закарпатського обласного Товариства інвалідів, Ужгородської міської ради.

Штраф за безпідставну парковку з позначеним знаком «інвалід» буде накладатись поліцейським або членом громадської організації інвалідів. Окрім того, біля кожного будинку має буде хоча б одне місце для стоянки інвалідів. Також саме покарання чекає водія «за безпідставне використання на автомобілі розпізнавального знака «інвалід», а також за стоянку без документів, що підтверджують наявність у нього інвалідності, він не перевозить пасажира-інваліда, або у нього немає явно виражених ознак інвалідності. Аналогічний штраф передбачений для керівників підприємств, які не облаштували місця для інвалідів біля своїх споруд (крім житлових будинків).

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах