ko.net.ua

Закарпатські лісівники оштрафували 82 порушників

Літо – традиційна пора для виїздів на природу, пікніків. Однак у лісових угіддях Закарпатської області лісівники закликають не розводити багаття і обережно відпочивати. Пов’язано це з забезпеченням пожежної безпеки в зв’язку з теплою погодою. Для упередження загоряння лісівники на кордонах ділянок встановлюють попереджувальні аншлаги, шлагбауми і камери відеонагляду.
 
За дотриманням режиму стежать працівники державної лісової охорони, працівники ДСНС України в Закарпатській області та правоохоронних органів. По виявленню порушників проведено майже 600 рейдів, повідомила “Карпатському обєктиву” прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.
 
Цього року за порушення правил пожежної безпеки лісівники оштрафували 82 особи. Загальна сума штрафів сягає понад 7,5 тис. грн. Лісівники звертаються до закарпатців з проханням поки що не відвідувати ліси, не розводити багаття на території лісу та поряд.
 
Винуватцям пожежі довелося сплатити збитки в повному розмірі та штраф за порушення правил пожежної безпеки.
 
Лісівники застерігають, що причинами виникнення пожеж в лісі в основному є байдужість і недбалість громадян: непогашені багаття, кинуті в суху траву недопалки, дитячі пустощі з вогнем.
 
Не варто забувати, що не слід запалювати багаття у хвойних молодняках, на ділянках ушкодженого лісу, в місцях із сухою травою, під кронами дерев. Це дозволено робити тільки в спеціально відведених місцях, а потім вогнище повинно бути ретельно засипане землею або залитий водою до повного припинення тління.