ko.net.ua

На території НПП «Синевир» впіймали браконьєрів, що везли в авто тушу косулі

Минулого року у різних куточках Національного природного парку «Синевир» встановлено відеокамери для здійснення моніторингу за дикими тваринами.

Втім, у відеопастку природоохоронців потрапили не лише лісові мешканці, але й браконьєри.

Завдяки спільним оперативним діям співробітників НПП «Синевир» і чергового наряду групи реагування патрульної поліції Міжгірського відділення поліції, на КПП «Остріки» 2 липня виявлено осіб, що підозрюються в браконьєрстві. Ними виявилися мешканці села Негровець.

У багажнику автомобіля одного з цих осіб знайдено тушу косулі. Відтак у ході розшукових заходів, здійснених працівниками Міжгірського відділення поліції, на території дворогосподарства цієї особи в грядці з картоплею виявлено та вилучено незареєстровану двоствольну гладкоцівкову мисливську рушницю, з якої ймовірно було підстрелено косулю.

Громадянин, в котрого в автомобілі було виявлено тушу косулі, пояснити походження рушниці в дворогосподарстві не зміг. Дані відомості внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 248 ч.1 КК України та вирішується питання для призначення всіх необхідних експертиз.