ko.net.ua

На Березнянщині учнів ПТУ навчали безпечно жити. ФОТО

28 квітня на базі професійно-технічного училища №33, що в  смт Великий Березний Великоберезнянськкого району, відбувся показовий День цивільного захисту під час якого учні отримали багато корисної та повчальної інформації.

У заході також взяли участь представники Великоберезнянського  районного сектора Управління ДСНС України у Закарпатській області. Присутні мали можливість оглянути пожежну техніку та аварійно-рятувальне обладнання, а також ознайомитися з найбільш характерними надзвичайними подіями й ситуаціями та з порядком дій під час їх виникнення. Крім того, всі бажаючі змогли спробувати скористатися спеціальним спорядженням, яким оснащений пожежно-рятувальний автомобіль, повідомляє “Карпатському об’єктиву” У ДСНС України у Закарпатській області.

Окрім цього учням нагадали алгоритм дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів, дій під час сигналу «Увага всім!» та розповіли про правила протипожежної безпеки як в побуті, так і під час навчання. Також увага учасників заходу акцентувалася на правилах поводження в екосистемах краю теплої днини.

Рятувальники переконані, що такі  заходи, безсумнівно, є корисним і повчальним моментом у проведенні масово-роз’яснювальної та профілактичної роботи серед населення з питань безпеки життєдіяльності, вони вчать підростаюче покоління та дорослих відповідально ставитися до власного життя та здоров’я.