ko.net.ua

Учні Виноградівщини стали учасниками Дня цивільного захисту

Сьогодні, 28 квітня, у багатьох  навчальних закладах Виноградівського району відбувся День цивільного захисту. Долучились до його проведення й  місцеві рятувальники.

Спочатку  працівники Виноградівського районного відділу приїхали до ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 м. Виноградів. Розпочався День цивільного заходу із навчальної евакуації школярів та викладачів, що відбулася злагоджено і організовано. Далі рятувальники продемонстрували спеціальні інструменти та рятувальне обладнання роповідаючи про основні його характеристики і цільове призначення. Також дітям було продемонстровано спеціальні захисні костюми, які вдягають  вогнеборці йдучи в осередок полум’я, чи при роботі у хімічно-небезпечному середовищі, повідомляє «Карпатському об’єктиву» У ДСНС України у Закарпатській області.

Рятувальники продемонстрували можливості гідравлічних ножиць, пневмоподушки та розповіли про апарати, у яких працюють під час сильного задимлення під час пожежі. Завершився захід  демонстрацією гасіння умовної пожежі.

Далі, не встигли вогнеборці прибути до місця їх постійної дислокації, як у гості до них завітали учні Боржавської ЗОШ І-ІІІ ст. Працівники ДСНС розповіли дітям про будні пожежно-рятувальної частини, показали їм навчальну вежу та смугу психологічної підготовки. Також дітям продемонстрували спец автомобілі та їхню «начинку». У підсумку діти залишились задоволеними від отриманих вражень, а працівники Служби порятунку поїхали далі навчати підростаюче покоління правилам безпеки. Наступною став Навчально-виховний комплекс № 6 м. Виноградова. Тут захід відбувся майже за аналогічним сценарієм. Гасіння умовної пожежі, показ техніки та спорядження та цікаві розповіді рятувальників про робочі будні та статистику пожеж.

Всього було навчено понад 300 дітлахів.