18756
19:02 24.022017

Через борги за газ мешканця Виноградівського району позбавлено права виїзду за кордон

Події 3718

ПАТ «Закарпатгаз» домігся прецеденту: суд тимчасово обмежив право виїзду за кордон його боржникові.

358-44389571_m

Справу про борги ФГ «Тізеш» можна без докорів сумління віднести до тих, що «з бородою». Не одне коло «пекла» судових розглядів позаду, і справа, нарешті, у Виноградівському районному відділі ДВС Головного територіального управління юстиції. Старший державний виконавець звертається до суду з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон Павла Т., 1967 р.н., мешканця с. Ботар Виноградівського району, мотивуючи подання наявним зведеним провадженням з примусового виконання боргових зобов’язань: відшкодування збитків, завданих ПАТ «Закарпатгаз» крадіжкою природного газу, на суму понад 141 тисячу гривень.

Згідно з Законом України «Про виконавче провадження» (ст.5) примусове виконання судових рішень в Україні покладається на Державну виконавчу службу України, – коментує дошкульну ситуацію влаштованої заповзятливим підприємцем тяганини фахівець з корпоративних відносин ПАТ “Закарпатгаз” Йосип Пшевлоцький. – Виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право у випадку ухилення боржника від виконання зобов’язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника – фізичної особи або керівника боржника юридичної особи за межі України до виконання зобов’язань за рішенням. Що й було зроблено, аби домогтися відшкодування збитків, завданих компанії. Аналогічні кроки застосовуватимуться до всіх боржників, котрі ухиляються від виконання боргових зобов’язань: прагнеш за кордон, який асоціюється з раєм – сплати, що винен.

Виноградівський районний суд Закарпатської області, розглянувши подання районного відділу ДВС Головного територіального управління юстиції вирішив задовольнити його, тимчасово обмеживши у праві виїзду за кордон громадянина України Павла Т. 1967 р.н., мешканця с. Ботар Виноградівського району.

Довідка: З початку 2016 року ПАТ «Закарпатгаз» подав до суду 13 позовів про стягнення боргу не побутових споживачів на суму 2375,5 тисячі гривень. З них наразі стягнуто – 1623,4 тисячі гривень. 193 позови подано до суду стосовно побутових споживачів, які боргують компанії понад 1335 тисяч гривень, 270 тисяч з яких вже стягнуто.

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Відбулося засіданні виконкому Білківської сільради
14:13
Всі новини