ko.net.ua

В Ужгороді «запрацювали» будинки – вбивці

З таненням льоду та снігу на ужгородців чатує небезпека не тільки на тротуарах, де вони можуть із легкістю потрапити у калюжу, а й над головою…

Зараз ми не маємо на увазі той сніг, який повільним але впевненим сповзанням з дахів намагається застати зненацька пішохода. Ні, ми говоримо про ті шматки штукатурки, ліпнини, водостоку, які разом із снігом та водою також відриваються від загальної конструкції будинків.

Такий випадок стався і сьогодні, у недільний день, коли ужгородці поспішали до церкви, на ринок, у гості. В самому центрі міста, навпроти  магазину «Лелека», є будинок, який вже декілька років руйнується.

Щоправда, з одної його сторони тепер є огорожа зі стрічки, щоб люди бодай якось звернули увагу на небезпеку з гори.

Та з іншого боку цієї самої будівлі також обвалюються шматки з-під даху. За декілька хвилин після того, як під будинком пройшли люди, з гуркотом відвалився здоровенний шмат. Страшно уявити, які наслідки були би для пішоходів.

Подібна будівля є й на розі площі Петефі, над магазином «Кристал». Ліпнина вже роками залишає стіни будинку.

Хто і коли зверне увагу на такі небезпечні будинки, які в той самий час є цінністю нашого стародавнього історичного міста? Які наслідки можуть бути після недільної прогулянки містом?

Відповіддю на питання можуть стати рішучі дії місцевої влади по відновленню цих будівель.

Софія ПЕКАРОВИЧ