17114
21:42 31.012017

В Ужгороді рятувальники, поліцейські та представники міської ради вийшли на лід

Події 1977

Аби запобігти трагічним випадкам на замерзлих водоймах міста, 31 січня фахівці Ужгородського міськрайонного відділу Управління ДСНС спільно з представниками поліції та міської ради вийшли на замерзлі водойми краю, де провели просвітницьку роботу з громадянами.

Uzgorod

Місцями проведення профілактичного «лікбезу» обрали озеро Кірпічка та річку Уж, адже саме тут полюбляють кататись діти та ловити рибу рибалки.

Зараз, у зв’язку із підвищенням температурних показників на всіх водоймах Ужгорода сформувався нестійкий льодовий покрив, товщина якого в основному досягає 5-7 см. Проте, незважаючи на це, люди масово виходять на риболовлю, а діти катаються на льоду. Однак, іноді досить одного кроку, щоб миттєво опинитися в крижаній воді.

Під час заходу рятувальники попереджали містян про те, що перш ніж ступити на лід, необхідно довідатися про товщину льодового покриву на водоймі. Виходити на лід можна тільки тоді, коли його товщина досягає близько 10 см; для організації ковзанки – не менше 12 см, а при масовому катанні – 25 см. Зараз такого товстого льоду не має на жодній водоймі Ужгорода, тож громадянам варто утриматися від зимових розваг на водоймах. Для того, щоб основні правила поведінки добре запам’ятались, працівники ДСНС вручали листівки та пам’ятки. Загалом вдалося провести роз’яснювальну роботу серед 50 чоловік.

Рятувальники Закарпаття закликають громадян бути обачними та не наражати власне життя на небезпеку. Наглядайте за дітьми та не дозволяйте їм кататись на льоду. Також це застереження стосується рибалок, яких можна найчастіше побачити посеред замерзлих водойм. Щоб запобігти виникненню нещасних випадків на водоймах, рятувальники ДСНС нагадують, що не слід виходити на водойму поодинці та у нічний час. Вирушаючи на риболовлю, обов’язково необхідно попередити рідних, куди ви йдете. Крім того, категорично забороняється вживати алкогольні напої до, та під час перебування на льоду.

Бережіть своє життя і в разі нещасного випадку негайно телефонуйте за номером «101», інфоррмує У ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах