17015
20:40 30.012017

У Мукачеві все ще триває льодовиковий період. ФОТО

Події 3771

Минулими вихідними була в Мукачеві. Констатую і підкріплюю фото: у місті над Латорицею все ще триває льодовиковий період.

мукачево_новый размер

Довкола залізничного вокзалу суцільна ковзанка. Пасажири, які приїхали потягом, не вірять своїм очам. «Невже не можна було прибрати територію, де щоденно ходять тисячі людей?» – обурюються. До таксі та маршруток ідуть обережно, аби не впасти і не скалічитися. Не ризикую вийняти фотоапарат із сумки і зазнімкувати цей каток, бо боюсь не втриматись на ногах.

Тротуар по вулиці Миру теж у льоду, слизько, хоча і трохи підсипано. Йти небезпечно, але роблю декілька знімків.

– Пофоткайте і поставте в Інтернет, може, ґаздові нашого вароша стане ганьба і возьмеся за діло, – каже перехожий дядько у теплому пуховику та шерстяній шапці.

Біля магазину «Стрийські делікатеси» молодий чоловік рубає лід сокирою. У всі боки летять куски льоду. Злиться і бурмоче собі під ніс, як на його територію ступає черговий перехожий.

мукачево2_новый размер

Бічна вулиця, яка веде до лікарні, світиться як скло. По ній йде декілька людей. Чоловік пенсійного віку ледве тримає велосипед, аби той не впав на льодяну дорогу.

Привертають увагу людей оголошення, почеплені на колонах магазину «Лінолеум – Килими – Ковролін»: «Обережно! Слизькі сходи», «Вибивайте Витирайте взуття!!!» Саме так написано оголошення – з трьома знаками оклику. На сходах декілька килимків.

мукачево9_новый размер

– Це ж як треба не поважати клієнтів, аби перед своїм магазином не почистити територію? – обурюється жінка у пальто. – Перебачте, а як це «вибивайте взуття»?

мукачево8_новый размер

Жителі бічної вулиці Борканюка кажуть, що трактор погано прочистив дорогу від снігу, частину його просто приплескав, внаслідок чого зробився небезпечний каток. Аби уникнути травмування, посипають лід золою та сіллю.

мукачево12_новый размер

У неділю йдемо на Службу Божу. Біля поліції все у льодові. На території греко-католицької церкви Успіння Пресвятої Богородиці оголошення: «Обережно! На сходах слизько!», «Обережно! Ховзко ся». Чоловік в інвалідному візку просить милостиню, хухає в змерзлі руки. Прихожани дають йому гроші, обережно ступають сходами.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах