16619
12:35 24.012017

Київські активісти блокують в'їзди до міста через іноземні авто

Події 1631

Вони вимагають без зволікань ухвалити закон про зміни до Митного кодексу.

1230f10-630-400-1485241192-1760

Активісти, що підтримують закон про зміни до Митного кодексу щодо авто на іноземній реєстрації, збираються сьогодні заблокувати усі в’їзди до Києва. Акція була анонсована ще за декілька днів, йдеться в повідомленні ТСН.

Протестувальники вже почали заважати руху автомобілів чорним димом від шин на Житомирській траси. Також частково заблоковано рух з боку Борисполя.

Вони вимагають ухвалити закону про зміни до Митного кодексу без зволікань. Нова редакція передбачає пом’якшення умов пересування на автомобілях з іноземною реєстрацією: якщо раніше, аби завести до України вживане європейське авто, потрібно було або кожні 5 днів перетинати кордон або робити це через іноземну фірму, то зараз українці мали б змогу сплативши на митниці річний платіж легально пересуватись, не розмитнюючи транспортний засіб.

Річний платіж порівняно невеликий: близько 2,5% від вартості розмитнення автомобіля. Утім з кожним роком він буде збільшуватись. Під дію цього закону потрапляють лише автомобілі, причіпи та мотоцикли, що старші 7 років.

Люди кажуть, що сьогоднішня акція протесту – це лише попередження, щоб не затягувалося прийняття змін до кодексу.

Раніше у поліції попереджали, що з 7 годин ранку 24 січня можливе часткове зайняття проїзної частини на в’їздах до Києва.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах