16201
12:51 16.012017

Ужгородці ледь не позбулися дитячого майданчика через місцевого бізнесмена

Події 1613

Ужгородська місцева прокуратура відстояла у господарському суді Закарпатської області права майже тисячі ужгородців, які стояли перед загрозою втратити прибудинкову територію (двір) по вулиці Минайській в Ужгороді.

1465389680-8941

Як повідомив заступник керівника Ужгородської місцевої прокуратури Михайло Пантьо, за наслідками моніторингу єдиного державного реєстру судових рішень, звернення депутата Ужгородської міської ради та вивчення матеріалів господарської справи, Ужгородська місцева прокуратура вступила у розгляд судового спору за позовом приватного підприємства до Ужгородської міської ради про визнання недійсним рішення міськради.

Так, рішенням сесії, приватному підприємству було відмовлено у поновленні договору оренди земельної ділянки (прибудинкової території) для майбутнього будівництва багатоквартирного будинку площею 0,0595 га, розташованої в м. Ужгороді по вулиці Минайська. Забудовник, оскаржив дане рішення до суду.

Проте, прокуратурою в суді було доведено, що згідно чинного законодавства прийняття рішення про передачу чи відмову у передачі в оренду земельних ділянок комунальної власності міста є виключною компетенцією Ужгородської міської ради.

Відтак, внаслідок чіткої принципової позиції прокуратури, попереджено незаконне отримання в оренду прибудинкової території, яка належить громаді міста, – пише прес-служба прокуратури Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах