15748
16:56 9.012017

На Мукачівщині продовжують розчищати дороги

Події 1864

На Мукачівщині продовжуються роботи з очистки доріг. Рух транспорту й досі ускладнений на автодорогах місцевого значення гірських населених пунктів.

15896129_1877996605771338_2794623568589833145_o

Особливості рельєфу та вітер, який замітає проїжджу частину доріг снігом, – створюють небезпеку для проїзду. Дороги районного значення обслуговує філія ДП «Мукачівський райавтодор», якому на допомогу знову прийшли військовослужбовці 128-ї ОГПБР.

Військових до очистки доріг на проблемних ділянках, на яких не може працювати звичайна техніка «Мукачівського райавтодору», – залучив очльник Мукачівщини Сергій Гайдай.
«З огляду на те, що стан автопарку філії ДП «Мукачівський райаавтодор» , яка підпорядкована «Закарпаоблавтодору»- у вкрай поганому стані: на 335 кілометрів доріг районного значення – лише три одиниці спецтехніки, яка постійно ламається, – я звернувся за допомогою до командування 128-ї бригади. – коментує очільник району – завдяки підсиленій техніці військових здійснюється очистка найбільш проблемних ділянок автошляхів».

Також керівник мукачівської РДА Сергій Гайдай зазначив, що протягом 2016 року неодноразово звертався до ДП «Закарпатського облавтодору» з проханням про виділення хоча б однієї одиниці снігоочисної спецтехніки для потреб Мукачівщини, проте цього зроблено не було.

Так, протягом сьогоднішнього дня військовою технікою проводиться очистка автошляхів та обочин у напрямку: Зубівка- Лалово- Софія; В. Коропець-Кучава-Ділок.

Як зазначив депутат районної ради Василь Данканич, який корегує роботу військових у напрямку Зубівської сільради, – спецтехніка допомагає розчистити обочини та «рукави» для розворотів транспорту та безпечного руху на дорогах.

Напрямок Верхньокоропецької сільради закріплений за депутатом Мукачівської райради Олександром Богівим. Зазначимо, у даному напрямку першу очистку доріг проводили також військові 128-ї бригади.

Складніша ситуація у Бабичівській сільраді ( с. Бабичі, Ділок). Як зазначив начальник філії ДП «Мукачівський райавтодор» Володимир Мица, у селі Бабичі застрягла очисна спецтехніка, яка потрапила у яму на узбіччі , оскільки заглиблення було засніжене і водій., не знаючи місцевості, потрапив у пастку. Також у райавтодорі зазначили, що з боку сільради не було закріплено відповідальну людину, яка б координувала рух очисної техніки.

По даному напрямку направлений трактор Т-150, який витягне спецтехніку та одночасно працюватиме над очисткою дороги сіл: Бабичі, Ділок, Вільхівці, Лецовиця.

Ще один «гірський» напрямок Мукачівщини – Пузняковецька сільрада – закріплений за Мукачівським міжрайонним управлінням водного господарства, яке теж має техніку, що може працювати над очисткою доріг. Бульдозер МУВГ працював на автодорозі Кольчино-Пузняківці та села Крите, на черзі – «важкодоступні» населені пункти Тростяниця, Герцівці, Грабово.

«Зважаючи на недостатню кількість очисної техніки дорожнього підприємства, яке обслуговує автошляхи району. – ситуація з очисткою доріг складна, – зазначає Сергій гайдай, – але, завдяки співпраці різних служб району, особливо МУВГ (керівник Михайло Мікуланинець) та за допомогою військових 128-ї бригади ( комбриг полковник ЗСУ Олександр Шаптала), – робота не припиняється навіть у святкові дні», інформує райрада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах