ko.net.ua

На Закарпатті розпочала роботу комісія з перевірки законності рубок

Ці рубки були виявлені в ході реалізації пілотного проекту по системі аерокосмічного моніторингу вирубки лісу.

А на поточному тижні робоча група почне працювати безпосередньо в лісі.

“Необхідно оглянути кожну ділянку і побачити реальний стан лісового господарства”, – написала вона.

Також Х.Юшкевич зазначила, що за результатами перевірок будуть внесені зміни в інтерактивну карту, а в разі підтвердження незаконності рубок будуть прийняті відповідні кадрові рішення.

Як наголошується на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства, всі отримані дані будуть передані компетентним органам – Національному антикорупційному бюро і Генеральній прокуратурі.

Як повідомлялося раніше, Мінагрополітики констатує фіксацію 530 незаконних вирубок лісу на загальній площі 774 га в Закарпатській області за підсумками запуску пілотного проекту моніторингу вирубки за допомогою інтерактивної карти, результати по всіх областях Карпатського регіону міністерство має намір оприлюднити до кінця поточного року.

Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив проводити аерофотознімання лісів для моніторингу їх вирубки.

 

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук у п’ятницю, 25 листопада, написала тимчасово виконуюча обов’язки голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич.

З її слів, на минулому тижні відбулися робочі засідання та наради. Обговорено методику перевірки ділянок на предмет незаконних рубок.