137910
16:22 17.102024

На Закарпатті СБУ викрила черговий канал втечі ухилянтів за кордон

Події 126

Служба безпеки на Закарпатті блокувала ще один канал незаконного переправлення чоловіків призовного віку через держкордон в обхід пунктів пропуску.

За наявними даними, до організації незаконної діяльності причетні двоє ужгородців. Вони підшукували охочих уникнути мобілізації серед місцевих мешканців.

Організатор та його спільник забезпечували «трансфер», самотужки визначали «безпечні» місця у прикордонній зі Словаччиною місцевості та підказували ухилянтам обхідні шляхи втечі до сусідньої європейської країни.

За свої послуги ділки отримували від 5 тисяч доларів із кожного клієнта.

Оперативники СБУ в Закарпатській області затримали організатора та його спільника «на гарячому» під час спроби переправити чергового «клієнта» за кордон.

Обоє фігурантів затримані. Вирішується питання стосовно повідомлення їм про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконному переправленні осіб через державний кордон з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України.

Викриття злочину проводили оперативники СБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими 1 відділення Ужгородського районного управління поліції за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про інформує пресслужба СБУ в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах