137692
18:55 10.102024

За матеріалами СБУ засуджено двох охоронців російської катівні, яка діяла під час окупації Херсона

Події 137

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення заочно засуджено двох колаборантів, які під час окупації Херсона працювали на рашистів.

Засуджені – двоє мешканців Херсонщини, які на початку повномасштабного вторгнення рф підтримали загарбників. Вони добровільно погодилися працювати в російській катівні, яка діяла на базі захопленої на той час виправної колонії.

Там вони стали «молодшими інспекторами» окупаційного об’єкта. У застінках вони самовіддано служили окупантам, виконували свої «посадові обов’язки», зокрема утримували незгодних з рашистським режимом українських громадян.

За матеріалами СБУ суд визнав їх винними за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Їм призначені покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 13 років. Вироки набрали законної сили.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СБУ в Закарпатській області за матеріалами СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Пресслужба СБУ в Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах