137493
12:18 5.102024

На Закарпатті провели обшуки в осіб, які нелегально переправляли через кордон військовозобов'язаних

Події 117

Співробітники головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону спільно з поліцейськими Департаменту міграційної поліції та слідчого відділу Печерського управління поліції ГУНП у м. Києві за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури провели низку санкціонованих обшуків за адресами проживання та в транспортних засобах фігурантів кримінального провадження відкритого за ч. 3 ст. 332 КК України.

У липні 2024 року правоохоронці ліквідували стійкий канал незаконного переправлення осіб через державний кордон України в межах Рахівського району. В рамках проведених заходів було здійснено затримання одного з організаторів протиправної діяльності. Зловмисник планував переправити в Румунію трьох чоловіків та отримати від них 30 тисяч доларів США.

Правоохоронці задокументували факт отримання ним частини неправомірної грошової винагороди у розмірі 10 000 доларів США. Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України та оголосили йому про підозру у вчиненню злочину, передбаченого ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Також у рамках кримінального провадження задокументували злочинну діяльність угрупування в складі 7 чоловік.

Наразі вже відома особа організатора цього злочинного угруповання, якому також оголошено про підозру у вчиненню злочину, передбаченого ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Зловмисник перебуває за кордоном, у США. Вирішується питання щодо його екстрадиції.

У ході обшуків було виявлено та вилучено докази протиправної діяльності фігурантів: транспортні засоби, електронні носії інформації, чорнові записи, мобільні телефони та грошові кошти у різній валюті.

Слідчі заходи тривають.

Про це інформує пресслужба Мукачівського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах