136971
12:47 14.092024

У ПП «Вилок» виявили підроблений медичний висновок у жителя Черкащини

Події 635

Цієї ночі в пункті пропуску «Вилок» прикордонники Мукачівського загону припинили спробу незаконного перетину кордону.

Потрапити в Угорщину з «липовими» документами спробував 34-річний житель Черкащини. Чоловік прибув у пункт пропуску разом зі своїм 62-річним батьком. Як підставу для виїзду за кордон під час воєнного стану, чоловік надав інспектору медичний висновок про наявність у його батька порушення функцій організму, через які невиліковно хворі особи не можуть самостійно пересуватися та самообслуговуватися і потребують соціальної послуги з догляду на непрофесійній основі.

У вказаному висновку прикордонники виявили ряд ознак, які вказували на те, що наданий документ є повністю сфальсифікованим. З-поміж інших, однією з таких ознак було те, що у переліку лікарів, членів лікарсько-консультативної комісії, яка нібито здійснювала комплексну оцінку порушень функціонального стану організму 62-річного пацієнта, було вказано прізвище дитячого ендокринолога, який не бере участі в засіданнях ЛКК.

Для подальшого прийняття правового рішення, правопорушника передали співробітникам поліції. За фактом спроби використання українцем підроблених документів прикордонники направили в Нацполіцію повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Про це інформує пресслужба Мукачівського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах