136930
18:11 12.092024

На Рахівщині пенсіонер поліном поламав плече дружині, а вишківчанин душив жінку електричним шнуром

Події 543

Закарпатці часом скоюють страшні злочини проти близьких людей. Найчастіше від рук чоловіків потерпають жінки. І просто не вкладається в голову, з якою люттю вони дубасять тих, кого б ніби повинні були оберігати і кохати. При цьому, що дивно, нерідко від судів краяни отримують лояльні вироки – без реального позбавлення волі, а самі жертви просять катів суворо не карати.

Про деякі з таких випадків і розповість «Карпатський об’єктив».

Відмовилась працювати і отримала по плечах

У селі Кваси пенсіонер-вівчар з інвалідністю вирішив продемонструвати свою силу колишній дружині. Утім фізичні переваги над жінкою ні до чого доброго не привели. Сміливцю довелося постати перед законом і відповісти за свої «геройські» вчинки та некеровану поведінку.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, у квітні цього року приблизно о 18 годині, «перебуваючи в будинку колишньої дружини, під час словесної перепалки з нею, на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків, діючи умисно, з метою заподіяння тілесних ушкоджень, взяв з підлоги у праву руку дерев`яний брусок та наніс ним один удар у область правого плеча».

Внаслідок своїх дій закарпатець спричинив нещасній «тілесні ушкодження середньої тяжкості у вигляді перелому правого плеча зі значним зміщенням відломків».

У суді «сміливець» свою провину визнав, але наголосив, що жінка сама спровокувала скандал.

«27 квітня я перебував у будинку колишньої дружини. Вона була п’яною. Між нами зав’язалася суперечка. Я розсердився через те, що вона відмовилася поратись по господарству. Тому взяв із підлоги дерев`яний брусок і вдарив її ним по плечу один раз», – запевнив чоловік.

У жінки ж було трохи інше бачення ситуації.

«Десь о 18 годині вечора заявився додому колишній благовірний, – зазначила вона. – Він був дуже сердитий і почав зі мною сваритися. Під час конфлікту дерев’яним бруском наніс мені декілька ударів у область правого плеча. Травми були важкими, тому довелося робити операцію. Я досі продовжую лікуватися».

При цьому закарпатка заявила, що позбавлення волі чоловікові не бажає, а покарання залишає на розгляд суду.

Рахівський районний суд визнав домашнього насильника винним у побитті дружини і засудив до 2 років позбавлення волі, але вирок замінив 1,6-річним іспитовим терміном.

Хотів задушити та тягав по землі

Інший моторошний злочин трапився у селищі Вишково, що на Хустщині. Місцевий мешканець, батько чотирьох дітей, вирішив неабияк познущатися над жінкою.

«31 березня 2024 року приблизно 14 годині, знаходячись вдома, діючи умисно, з метою спричинення тілесних ушкоджень, усвідомлюючи протиправність, карність та суспільну небезпечність своїх дій, а також настання суспільно-небезпечних наслідків, на ґрунті раптового конфлікту, – наголошується у Єдиному державному реєстрі судових рішень, вишківчанин «під час сварки з дружиною накинув їй на шию електричний шнур та почав здавлювати його». При цьому чоловік повалив нещасну на землю і «протягнув приблизно 10 метрів повір’ям». Але й на цьому сімейний кат не закінчив розправу. Трохи згодом, «знаходячись всередині будинку підійшов до дружини». Жінка саме сиділа на дивані. Та вишківчанин відпочити їй не дав, а «почав наносити удари руками стиснутими в кулак по різних частинах тіла».

Своїми діями закарпатець спричинив дружині тілесні ушкодження середньої тяжкості, а саме як повідомляється у висновку судово-медичної експертизи, «закритий перелом основи основної фаланги 5 пальця лівої кисті та легкі тілесні ушкодження у вигляді синців підборіддя, лівої завушної ділянки, лівої щоки, лівого стегна».

У суді чоловік свою провину визнав, нічого не розповів, тільки просив суворо його не карати.

Скривджена дружина також підтвердила, що побиття сталося, але просила не застосовувати до домашнього насильника жорсткого покарання, мовляв, уже з ним помирилася і в родині все гаразд…

Тож суд хоч і визнав вишківчанина винним за статтею 122 ч. 1 Кримінального кодексу України і засудив до 2 років позбавлення волі, але від життя на нарах одразу ж великодушно звільнив, замінивши йому вирок однорічним іспитовим терміном.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Тепло київських візерунків»: презентація драматургічних рефлексій Василя Неволова в Ужгороді
17:39
Поліцейським з Рахівщини, які врятували дитину та будинок від пожежі, вручили відзнаки
17:09
Гвардійці провели відкритий урок мужності для закарпатських школярів
16:52
«Гуманітарні» продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни та паливо – найчастіше ввозяться через Закарпатську митницю
16:30
У Великій Доброні за підтримки угорських партнерів відкрили Будинок жалоби
15:45
В Ужгороді відбудеться турнір з петанку
15:42
В Ужгороді привітали співробітників оперативно-рятувальної служби Закарпатської області
15:16
Двох мешканців Ужгородщини засудили до 7 років тюрми за переправлення військовозобов’язаних до Словаччини
15:10
Двоє гравців закарпатських ФК потрапили до збірної 6-го туру Другої ліги
15:06
У Мукачеві пройшов фінал Global Teacher Prize Ukraine
14:45
Всі новини