136561
08:45 30.082024

Здійснював фінансування окупаційних військ, що воюють проти України – на Закарпатті судитимуть губернатора томської області рф

Події 776

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо губернатора томської області рф за фактами фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

У ході проведення спеціального досудового розслідування встановлено, що обвинувачений з 2022 року здійснював фінансове і матеріальне забезпечення військовослужбовців збройних сил рф. Саме на підрозділи, які приймають участь у бойових діях на території України з метою окупації територій, політик неодноразово надсилав «гуманітарну допомогу», військове спорядження, транспорт тощо.

Для безпосередньої передачі екіпірування та іншої «допомоги» у червні цього року губернатор відвідав тимчасово окуповану частину Запорізької області.

Наразі обвинувальний акт щодо чоловіка скеровано до суду. Спеціальне досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах