135892
10:59 26.082024

Новий масований обстріл України. Ракети були й над Закарпаттям

Події 8846

26 серпня росія вкотре атакувала Україну. Ранок почався з вибухів. Київ, Львів, Дніпро, Вінниця, Кропивницький, Харків та інші міста відбивали ракетну атаку. Через обстріли поїзди, що прямували у нашу область затрималися. Також у багатьох регіонах було впроваджено аварійні відключення електроенергії.

Ракетна небезпека над Закарпаттям

Цього разу ракети було зафіксовано й над повітряним простором Закарпаття. Про це інформував голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Спочатку у соцмережі він повідомив, що зафіксовано ракети у повітряному просторі Закарпаття. Відтак написав, що вони тримають курс на Воловець. Після цього з’явилося повідомлення, про те, що одна з ракет змінює курс на Львівщину. Відтак голова Закарпатської ОВА написав, що наші бійці збили ракету, яка становила загрозу для життя й безпеки краян.

«Закарпатський 650-й окремий зенітно-кулеметний батальйон ЗСУ збиває крилату ракету на межі нашої та Львівської областей. Вона прямувала до нашого регіону. Дякуємо, побратими, за професіоналізм та збережені життя! Ми пишаємося! Закарпаття пишається!», – зазначив очільник краю і оприлюднив відео збиття ракети.

Яка ситуація по Україні: загиблі, поранені

Також відомо, що по Україні вороги запускали «кинджали», крилаті ракети і «шахеди» та цілили у об’єкти критичної інфраструктури.

У Запорізькому районі Луцька внаслідок російської атаки загинула людина. Про це інформував мер міста Ігор Поліщук. Влучання було у багатоповерхівку та об’єкт критичної інфраструктури. Згодом ракети ворога поцілили ще в один будинок. Загинув чоловік і на Дніпропетровщині. Також там горіли дачні будиночки.

68-річну жінку було поранено внаслідок російської атаки по Василівському району Запорізької області. Про це повідомив начальник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. Він додав, що загалом надійшло 12 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

За його даними, протягом доби російські окупанти били по регіону майже 300 разів. Під ударами перебували понад десяток населених пунктів. Більш ніж 150 дронів атакували Кам’янське, Гуляйполе, Новоандріївку, Новоданилівку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку, Ольгівське та Верхню Терсу. Також окупанти застосовували реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) та артилерію.

На Полтавщині росіяни поцілили в промисловий об’єкт — відомо про 5 поранених.

Як наголосив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, через обстріли у області є троє поранених.

Куди били

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що ракетна атака була відкритим тероризмом проти енергосистеми.

«Ворог знову тероризує всю Україну ракетами. Під прицілом енергетика. Ворог не залишає планів позбавити українців світла», – запевнив він, зазначивши, що триває ліквідація наслідків ударів.

Зокрема, удару по об’єкту енергетичної інфраструктури зазнала Рівненщина. Про це заявив голова Рівненської ОВА Олександр Коваль. Але, на щастя, усі живі.

«У житловому будинку пошкодило вікна. Без людських жертв», – зазначив Олександр Коваль.

Крім того, були влучання у Харкові. Вибухи лунали у Вінниці, Хмельницькому, Києві, Кременчуці, Запорізькій, Чернігівській та Одеській областях. Атакували ракети і енергетичні об’єкти на Львівщині.

«Ворог атакував енергетичні об’єкти на Львівщині, – написав голова ОВА Максим Козицький. – Через це Львові та області частково виникли перебої з електропостачанням».

Чиновник також згадав про те, що на територію Закарпаття залетіли дві ракети і що обидві були збиті – одна – силами ППО, інша – зенітниками.

Загалом 26 серпня, як повідомив прем’єр Денис Шмигаль, росія атакувала 15 областей України.

Голова Офісу Президента Андрій Єрмак пообіцяв, що росіяни отримають жорстку відповідь на обстріл.

«Бажання знищити нашу енергетику коштуватиме росіянам дорого, їхньої інфраструктури», – запевнив він.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Благодійники передали вантажівки та мінівени 711 бригаді охорони Державної спеціальної служби транспорту
17:20
ГО «Forever Young» провела безкоштовне медичне обстеження для мешканців с. Гать
17:01
Відбулися дослідження біорізноманіття та обстеження новоприєднаних територій Карпатського біосферного заповідника
16:45
У Перечині вперше відзначатимуть День машинобудівника
16:29
Проєкт для дівчат та жінок з інвалідністю «Надихаючі дівчата» стартує в Ужгороді
16:12
На Рахівщині підозрюваний у побитті співмешканки до смерті перебувати під вартою без застави
16:01
На Виноградівщині для педагогів ІРЦ та психологів провели практикум-семінар
15:38
Закарпатець разом з неповнолітнім пособником намагалися переправити чоловіка через кордон
15:19
Нацгвардійці здали кров для поранених побратимів
14:55
У Мукачеві відзначили 180-річчя від дня народження Мігая Мункачі
14:36
Всі новини