135606
09:44 14.082024

У Карпатах виявили підготовлених порушників кордону

Події 747

Минулої доби прикордонники відділення «Богдан» Мукачівського загону затримали чергових порушників кордону, які збиралися поза пунктами пропуску потрапити в Румунію.

Найближче до державної межі через високогір’я Карпат змогли дістатися двоє чоловіків – жителі Харківщини та Донеччини. Мандрівники, на їх думку, добре підготувалися до пішої «прогулянки», а щоб здаватися менш помітними серед лісових хащів, навіть придбали камуфльовані штани-кікімори та футболки. Проте, за 50 метрів до кордону, їх «розсекретив» прикордонний наряд.

Ще двох порушників з Донеччини затримали на відстані 100 метрів до кордону, а двох їх «послідовників» з Івано-Франківщини – за 150 метрів.

Загалом вчора на своїй ділянці відповідальності прикордонники відділення інспекторів прикордонної служби «Богдан» затримали 15 порушників кордону. Дехто з «підкорювачів» гірських вершин були геть не підготовлені до маршрутів, які самостійно проклали собі за допомогою онлайн карт. Без достатнього запасу продуктів та води, у шортах та шльопанцях, чоловіки по кілька днів йшли у напрямку кордону, не розуміючи на яку небезпеку себе наражають.

Стосовно затриманих склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи скерували до суду.

Зауважимо, що незважаючи на сприятливі погодні умови, сприймати похід у гори як приємне дозвілля вкрай легковажно. Небезпечні скелясті підйоми та спуски, дикі звірі та отруйні плазуни, різкі зміни погоди та температури повітря, які можуть спричинити переохолодження або ж навпаки тепловий чи сонячний удар, блискавки під час грози, погана видимість через туман, дезорієнтація, перевтома, зневоднення, травмування – цей перелік можна продовжувати безкінечно.

Застерігаємо утриматися від подібних «мандрівок», адже це може бути небезпечним для вашого життя.

Про це повідомляє пресслужба Мукачівського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах