135411
12:44 7.082024

Не хотів іти за пляшкою: на Хустщині чоловік напився і проламав ребра товаришу

Події 598

Застілля між закарпатцями часом переходить у конфлікти. Напідпитку зайвий адреналін вивільняється у вигляді агресії і часом через це страждають невинні люди. Потрапити під «гарячу руку» розлюченого «сміливця» зовсім нескладно, для цього достатньо опинитися поруч.

Подібний випадок трапився нещодавно у селі Новоселиця, що на Міжгірщині (зараз це – Хустщина). Місцевий мешканець накинувся з кулаками на товариша, бо йому хотілося ще випити, а друг відмовився йти за спиртним. Деталі цієї історії з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Побив, бо хотів горілки

Віктор (імена дійових осіб у матеріалі із етичних міркувань замінено) одруженим не був, але мав на утриманні трьох неповнолітніх дітей. Виховував малечу разом зі співмешканкою. При цьому чоловік ніде не працював, мав інвалідність ІІІ групи і доволі запальний характер.

3 березня цього року чоловік хильнув трохи зайвого. Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, пиячив він разом із товаришем Романом у себе вдома. Тож під час застілля між приятелями розгорілася суперечка. Під час конфлікту «з метою нанесення тілесних ушкоджень, умисно, кулаками обох рук» закарпатець завдав знайомому «більше 10 ударів по обличчю та всьому тулубу».

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, своїми діями «місцевий Фантомас» спричинив Андрію травми «у вигляді суборбітальних синців на шкірних покривах обличчя зліва та справа, вшиту рану на шкірних покривах правої брівної ділянки», ряд саден та крововиливів, «закриту травму шиї, забій гортані, м`яких тканин обличчя, переломи VI-VII ребер зліва, закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку».

У суді свою провину Віктор визнав і пояснив, що справді посварився з односельцем, бо мав намір ще випити, а той навідріз чомусь відмовився йти до магазину за горілкою.

«У той день я зустрів Романа. Ми купили спиртне і пішли до мене додому. Вдома розпивали горілку, спілкувалися. Приблизно о 15 годині між нами виникла сварка, оскільки друг не хотів іти до магазину за ще однією пляшкою. Під час конфлікту я наносив йому удари по різним частинам тіла, бив кулаком руки, сторонніх предметів не застосовував. Про скоєне дуже шкодую і зараз ми помирилися. Я відшкодував товаришу 10 тисяч гривень моральної шкоди, тобто віддав гроші, які він витратив на лікування», – зазначив він.

Також міжгірець додав, що після конфлікту зі знайомим зробив належні висновки і пообіцяв, що подібного більше не повториться, просив суворо його не карати.

Роман до суду взагалі не з’явився, але подав заяву про те, що будь-яких претензій матеріального, морального характеру до товариша не має.

Суд визнав закарпатця винним у нанесенні знайомому тілесних ушкоджень середньої тяжкості і засудив до одного року обмеження волі, замінивши його іспитовим строком у один рік шість місяців.

Іршавчанин поламав сусідові ніс

У Іршаві наприкінці минулого року місцевий мешканець зайшов до сусіда у гості і побив його. Вирок у справі суд виніс нещодавно.

У той день. 16 грудня, ніщо не віщувало лиха. Але Іван несподівано затіяв із Миколою, до якого додому прийшов сваритися сам. Розбірки відбувалися «приблизно о 16 годині 50 хвилин неподалік будинку, на ґрунті особистих неприязних відносин», – йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень. Гість, як зазначено в документі, наніс знайомому «правою рукою затиснутою в кулак два удари в область обличчя». Не втримавшись на ногах, Микола впав на землю. Тим часом Іван наніс йому ще «правою ногою два удари в область голови».

Травми виявилися настільки серйозними, що нещасного довелося госпіталізувати до хірургічного відділення Закарпатської обласної клінічної лікарні імені А. Новака» в Ужгород. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, у чоловіка було діагностовано «перелом виличної кістки та верхньої щелепи, перелом кісток носа, носову кровотечу, диплопію, енофтальм, гіперметропію, субкон`юктивальний крововилив лівого ока».

Свою провину у суді Іван визнав, але покази давати відмовився.

Микола ж розповів, що в той день колов вдома дрова, як до нього завітав сусід.

«Я був у себе вдома. Рубав дрова. Було приблизно 16.30. До мене зайшов сусід. Почалася сварка. Потім до нас підбіг ще й Василь, його син. Обидва почали мене штовхати руками, притискати до стіни хліва. Іван чотири рази вдарив мене по обличчю. Коли я впав, його син сів на мене зверху, а Іван бив ногами по голові. Василь, трохи піднявшись, також варив мене по обличчю. Потім ще раз у голову вдарив Іван. Бійку припинила дружина. Я пробував відмахуватися, але жодного разу нікого не вдарив», – зазначив чоловік.

Суд визнав Івана винним в умисному нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч. 1ст. 122 КК України) і засудив на 2 роки позбавлення волі. Проте вирок замінив дворічним іспитовим терміном та штрафом у сумі 850 гривень.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Благодійники передали вантажівки та мінівени 711 бригаді охорони Державної спеціальної служби транспорту
17:20
ГО «Forever Young» провела безкоштовне медичне обстеження для мешканців с. Гать
17:01
Відбулися дослідження біорізноманіття та обстеження новоприєднаних територій Карпатського біосферного заповідника
16:45
У Перечині вперше відзначатимуть День машинобудівника
16:29
Проєкт для дівчат та жінок з інвалідністю «Надихаючі дівчата» стартує в Ужгороді
16:12
На Рахівщині підозрюваний у побитті співмешканки до смерті перебувати під вартою без застави
16:01
На Виноградівщині для педагогів ІРЦ та психологів провели практикум-семінар
15:38
Закарпатець разом з неповнолітнім пособником намагалися переправити чоловіка через кордон
15:19
Нацгвардійці здали кров для поранених побратимів
14:55
У Мукачеві відзначили 180-річчя від дня народження Мігая Мункачі
14:36
Всі новини