135313
17:19 2.082024

Ужгородець погрожував жінці пістолетом, мешканець Новоселиці – ножем, а іршавчанин – лопаткою

Події 692

Напідпитку закарпатці нерідко починають пускати в хід кулаки та вдаватися до погроз. Найчастіше мова йде про чоловіків, які демонструють перед жінками свої фізичні переваги. На щастя, не завжди конфлікти завершуються фатально, але часто – лавою підсудних та матеріальними витратами.

Три дещо схожих випадки трапилися у області в цьому році. У всіх на адресу слабкої статі лунали погрози вбивством і жінки не на жарт перелякалися за своє життя. Хоч суд і не виправдав жодного зі зловмисників, але за ґрати ні одного з них не відправив. Потерпілі ж відбулися переляком та незначними травмами. Деталі – у матеріалі «Карпатського об’єктива».

Напав на жінку у кар’єрі

Подія сталася в Ужгороді на Радванському кар’єрі. Мешканець села Середнє із пістолетом напав на жінку і двічі натиснув на спусковий гачок. На щастя, зброя була незаряджена і трагедії не сталося.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, закарпатець «напідпитку погрожував жінці біля центрального входу до кар’єру. Він вийняв з наплічника стартовий пістолет «Ekol Majarov», пересмикнув затвор і приставив його до голови постраждалої». Після цього два рази натиснув на спусковий гачок. Незважаючи на те, що пістолет не був зарядженим, нещасна про це не знала і не на жарт перелякалася.

Під час судового засідання свою провину чоловік визнав. Також він погодився, аби справу розглянули у спрощеному провадженні.

Ужгородський районний суд визнав закарпатця винним у хуліганстві і призначив йому покарання у вигляді штрафу розміром 34 тис. грн. Також він має сплатити 1500 гривень за проведення експертиз. Зброю, з якою «сміливець» лякав жінку, має бути знищено.

Захотів показати, хто в домі хазяїн

Інший випадок із погрозами трапився на Міжгірщині (зараз це – Хустщина). Непрацюючий і неодружений мешканець села Новоселиця вирішив продемонструвати, хто головний у родині своїй співмешканці і затіяв із нею конфлікт.

Тож закарпатець «12 листопада 2023 року приблизно о 19 годині, знаходячись в будинку, під час сварки із своєю співмешканкою, на ґрунті раптово виниклих непорозумінь, схопивши зі столу кухонний ніж, притиснув жінку до стінки», – йдеться у вироку Міжгірського районного суду.

Тож приклавши до шиї нещасної лезо, закарпатець «почав їй словесно погрожувати вбивством, створюючи реальні підстави втілення у життя своїх намірів». Жінка наміри співмешканця сприйняла за реальні і сильно перелякалася за своє життя.

У суді чоловік свою провину не заперечував і пояснив, що з жінкою проживає у цивільному шлюбі з 2000 року. Разом вони виховують трьох малолітніх дітей.

«Іноді ми зі співмешканкою вживаємо спиртні напої, – запевнив він. – У той день я прийшов додому о 15 годині. Перед тим випив у сусіда два літри пива. Жінка пішла за молоком. Повернулася пізно, десь о 18-й. При цьому була п’яною. Це мене дуже обурило. Я зробив їй зауваження та перебуваючи на кухні, схопив ніж і тупим боком леза приклав його їй до шиї. Також її притиснув до стіни. Одночасно висловлював погрози вбивством. Співмешканка просила мене відпустити її, що я й зробив. Вона перелякалася, але я не мав наміру її вбивати, хотів тільки налякати для того, щоб у подальшому не зловживала алкоголем».

Новосільчанин додав, що розумів, що у його руках ніж і що ним він може завдати життю та здоров’ю жінки тяжких наслідків. У вчиненому він розкаявся і обіцяв подібного ніколи не повторювати. Зі скривдженою закарпаткою наразі чоловік помирився і вибачився перед нею за свої дії. Тож жінка жодних ні моральних, ні матеріальних претензій кривднику так і не заявила.

Суд кваліфікував дії закарпатця, як погроза вбивством, визнав його винним і засудив до одного року обмеження волі. Проте вирок одразу ж замінив лояльним однорічним іспитовим терміном.

Побив колишню дружину

Ще один схожий злочин проти жінки скоїв іршавчанин.

Він «17 грудня 2023 року о 1 годині, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння у квартирі, умисно, на ґрунті особистих неприязних відносин, що виникли в ході словесного конфлікту, пластмасовою лопаткою для взуття наніс удар в обличчя колишній дружині. Внаслідок цього жінка отримала легке тілесне ушкодження», – повідомляється у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Крім того, невдовзі він «умисно, маючи на меті викликати в жінки реальне побоювання за життя та посягаючи на особисту безпеку, почав вигукувати погрози щодо її вбивства, демонструючи перед собою кухонний ніж». Тож і не дивно, що закарпатка сприйняла погрози за реальний намір позбавити її життя і викликала правоохоронців.

Свою провину чоловік визнав і підтвердив, що тієї ночі прийшов додому у стані алкогольного сп’яніння.

«Із колишньою дружиною ми проживаємо спільно. Тож під час словесного конфлікту через ревнощі, перебуваючи на кухні, підійшов в притул до неї і вдарив у область виличної ділянки справа пластмасовою лопаткою для взуття. Далі, тримаючи в своїх руках кухонний ніж, почав вголос вигукувати погрози вбивством, демонструючи перед собою зброю. При цьому наблизився до жінки, аби показати їй реальність своїх намірів. Зупинився тоді, коли втрутилася неповнолітня донька та приїхали працівники поліції», – запевнив він.

Закарпатець додав, що про скоєне шкодує і в майбутньому обіцяє подібного не вчиняти.

Іршавський районний суд визнав домашнього тирана винним в населенні екс-дружині легких тілесних ушкоджень та погрозу вбивством і призначив йому покарання у вигляді 850 гривень штрафу та двох років обмеження волі. Утім вирок замінив однорічним іспитовим терміном.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Благодійники передали вантажівки та мінівени 711 бригаді охорони Державної спеціальної служби транспорту
17:20
ГО «Forever Young» провела безкоштовне медичне обстеження для мешканців с. Гать
17:01
Відбулися дослідження біорізноманіття та обстеження новоприєднаних територій Карпатського біосферного заповідника
16:45
У Перечині вперше відзначатимуть День машинобудівника
16:29
Проєкт для дівчат та жінок з інвалідністю «Надихаючі дівчата» стартує в Ужгороді
16:12
На Рахівщині підозрюваний у побитті співмешканки до смерті перебувати під вартою без застави
16:01
На Виноградівщині для педагогів ІРЦ та психологів провели практикум-семінар
15:38
Закарпатець разом з неповнолітнім пособником намагалися переправити чоловіка через кордон
15:19
Нацгвардійці здали кров для поранених побратимів
14:55
У Мукачеві відзначили 180-річчя від дня народження Мігая Мункачі
14:36
Всі новини