135016
17:03 24.072024

ВАКС арештував готівку підозрюваного у справі мера Мукачева

Події 648

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на 7320 доларів і 500 євро, вилучені в ході обшуки в житлі співвласника компанії «Біном-Груп» Віталія Залужного, якого підозрюють у причетності до справи міського голови Мукачева Закарпатської області Андрія Балоги.

Таке рішення 17 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про арешт майна у кримінальному провадженні – задовольнити. Накласти арешт (з тимчасовим позбавленням власника (володільця) права на відчуження, розпорядження та користування) на речі, вилучені під час проведення обшуку 25.06.2024 за місцем проживання (Залужного – ред.), а саме: кошти в розмірі 7320 доларів; кошти в розмірі 500 євро», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали мера Мукачева Андрія Балогу та колишнього народного депутата Михайла Ланьо. За даними слідства, мер Мукачево забезпечив ухвалення на сесії міськради рішення про продаж за заниженою у майже 9 разів ціною ділянки приватному товариству, фактичним контролером якого є голова райради, колишній нардеп Михайло Ланьо.

Підставою для цього стала експертна грошова оцінка із заниженою вартістю ділянки, за яку власникам компанії-оцінювачки надали хабар. В результаті таких оборудок землю з ринковою вартістю 84,6 млн грн продали усього за 9,6 млн грн.

Попри таку мізерну ціну, міський голова особистим рішенням ще й надав товариству розстрочку платежу на 6 місяців. Збитки територіальній громаді становлять 74,9 млн грн. Пізніше їм повідомили про підозру.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах