134975
13:56 23.072024

На Закарпатті заблокували черговий канал нелегального переправлення військовозобов'язаних за кордон – організаторів затримали

Події 586

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру групі осіб у складі двох місцевих мешканців за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 36 та 23-річний підозрювані влаштували для чоловіків призовного віку, виїзд для яких обмежений на час дії правового режиму воєнного стану, незаконний трансфер до Румунії.

Встановлено, що вони підшукували охочих уникнути мобілізації чоловіків, збирали в обумовленому місці, доставляли до житла поблизу лінії кордону на Рахівщині, проводили інструктаж, отримували завдаток, а згодом проводили лісом повз офіційні пункти пропуску. Такі послуги оцінили у 8 тисяч доларів США з одного «клієнта».

Викрили організаторів та п’ятьох військовозобов’язаних під час спроби перетнути кордон. Підозрюваних затримали у порядку ст. 208 КПК України, а на порушників склали адмінпротоколи.

Крім цього, у підозрюваних вилучено автомобілі, 16 350 доларів, 500 євро, 30 000 гривень та інші речові докази. ⁠

Наразі вирішується питання щодо обрання для них запобіжних заходів. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції України та спільно із співробітниками 94 прикордонного загону (м. Чоп) ДПС України.

Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах