134800
09:20 18.072024

На Закарпатті депутата сільради викрили на причетності до схеми незаконного переправлення чоловіків у Словаччину

Події 455

Закарпатська обласна прокуратура викрила депутата Костринської сільської ради на сприянні незаконному переправленню військовозобов’язаних через кордон.

Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 332 КК України. Суд обрав чоловіку запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести понад 151 тис. грн застави.

Встановлено причетність депутата до схеми протиправного перетину кордону, яку правоохоронці ліквідували в минулому році на території Ужгородського району. Тоді викрили трьох закарпатців, які за грошову винагороду в розмірі 3000 доларів США з людини переправляли до Словаччини осіб призовного віку.

Чоловіків розміщували в с. Вишка, у готелі, що належить родині підозрюваного депутата. Останній добре знав навколишню територію, адже є також співробітником лісоохорони. Він проводив громадянам інструктаж, даючи поради щодо конспірації та особливостей перетину державного кордону. Надалі «клієнтів» відвозили до лісистої місцевості неподалік держрубежу, звідки починався їх маршрут.

Досудове розслідування щодо депутата сільради здійснює Шостий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Водночас провадження щодо трьох інших фігурантів перебуває на розгляді у Перечинському районному суді.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури/

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах