134785
14:40 17.072024

У Берегові чоловік зайнявся з жінкою любощами біля військкомату, а далі її вбив

Події 664

Моторошний випадок, який просто не вкладається у здоровий глузд, трапився торік у Берегові. Місцевий 24-річний молодик посеред ночі запропонував 39-жінці зайнятися прямо на вулиці сексом. Закарпатка погодилась. Але під час близькості між парою виникла сварка, яка закінчилася страшною трагедією.

Тож що трапилося між коханцями? Чому і як винуватець намагався приховати злочин? Що сказав у своє виправдання? Який вирок отримав за умисне вбивство? Це і з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Була його співмешканкою

О 1.28 ночі 14 жовтня 2023 року до поліції поступив дзвінок про те, що в центрі Берегова посеред вулиці виявлено бездиханне тіло жінки. Правоохоронці негайно приїхали на місце події. Кров довкола свідчила про сліди насильницької смерті. Згодом стало відомо, що жертва – 39-річна місцева мешканка. Сам убивця, який і зателефонував на лінію «102» був напідпитку. На нього поліціанти вийшли, опитавши свідків та переглянувши записи з камер спостереження.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, тієї ночі Андрій (імена дійових осіб із етичних міркувань у матеріалі замінено) приблизно «о 23 годині 50 хвилин, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, знаходячись на паркувальному майданчику супермаркету, зустрів знайому, якій запропонував вступити з ним у статеві зносини». На пропозицію чоловіка Марія погодилась і пішла з ним до іншого місця.

«У подальшому, о 00 годині 10 хвилин» пара зайнялася любощами, але під час найбільш пікантних моментів посварилася. Тож Андрій «підібрав із землі скляну пляшку, розбив її і, діючи умисно усвідомлюючи протиправний характер своїх дій їхню караність і суспільну небезпечність, з метою заподіяння смерті знайомій гострим кінцем горловини завдав їй один удару в область горла, після чого зник». Марія ж «від отриманого тілесного ушкодження померла на місці події».

Судово-медична експертиза кваліфікувала травми жінки як тяжкі тілесні ушкодження і виявила на тілі нещасної «колото-різану рану передньої поверхні шиї, передньої стінки трахеї, сонної артерії та внутрішньої поверхні яремної вени».

Перерізав пляшкою горло

Як же пояснив у суді Андрій свої дії? Як так трапилося, що інтимні сцена перетворилася на місце кривавої розправи? Що підштовхнуло його до агресії? Провину у вчиненому молодик визнав повністю і розповів, що напередодні події увечері у центрі Берегова розважався з друзями та вживав спиртне, тож на момент скоєння злочину був п’яним.

«Проходячи повз центральний парк, я зустрівся зі знайомою. Вона попросила відвести її додому, – запевнив він. – Після цього відвів її на територію позаду військомату та вступив із нею у статеві зносини. Але раптом між нами виникла суперечка. Під час сварки я розбив пляшку з-під пива об стовп та наніс їй один удар уламком в район горла. Після цього намагався допомогти Марії, зняв з себе футболку та притис до місця, де був поріз, щоб зупинити кровотечу. Однак через декілька хвилин побачив, що жінка не рухається, тому залишив її на місці, а сам викинув майку в смітник, залишки від пляшки – у двір. Далі попрямував до фонтану на центральній площі Берегова, де вмив руки та знову повернувся до друзів, які очікували мене в парку. Вони запитували, від чого руки у мене закривавлені, проте я нічого їм не пояснив, тільки запропонував піти додому. Разом з своїм другом ми попрямували по тій вулиці, де знаходилося тіло Марії. Тож коли пішов справляти потреби, натрапив на нього. Я сказав, що нібито знайшов його в той момент. Опісля зателефонував на «102» та повідомив працівників поліції, що разом з другом знайшов тіло».

Мати Марії також дала свідчення і заявила, що донька у той день поїхала з села до міста, аби зустрітися зі співмешканцем. Утім уночі їй зателефонували правоохоронці і повідомили, що жінку вбили. А одна з родичок запевнила, що напередодні вбивства Марія заходила до неї і була нетверезою.

«Того вечора шовгориня гостювала у мене. Приблизно о 16 годині, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, вона пішла. Сказала що скоро повернеться. А вже о 2 годині ночі мене викликали до поліції для впізнання та перегляду відеозаписів. Андрій разом із колишньою співмешканкою пришов до нас та повідомив, що він знайшов Марію мертвою», – зазначила жінка.

Костянтин, друг Андрія підтвердив, що гуляв з товаришем містом, як раптом той сказав, що йому потрібно відійти.

«Ми сиділи в парку. У один момент Андрій заявив, що повинен кудись піти, бо на нього чекає жінка. Приблизно через хвилин 30 він повернувся і сказав, що до нього по дорозі хтось чіплявся, через що порізав руку і тому вона в нього була у крові. Далі ми пішли до центру, на площу. Там Андрій у центральному фонтані вимив руки і ми вирішили розходитися кожен собі додому. Прямуючи по провулку біля військомату мій друг пішов справляти потреби та виявив тіло жінки. Ми викликали працівників поліції, яким розповіли про обставини події», – наголосив хлопець.

Суд визнав закарпатця винним в умисному вбивстві жінки і засудив до 10 років позбавлення волі. Разом з тим він має виплатити державі розмірі 108 468 гривень за проведення молекулярно-генетичних експертиз.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах