134772
13:27 17.072024

СБУ викрила чергових зрадників, які добровільно «служили» в рашистській катівні в Херсоні

Події 497

СБУ викрила ще трьох зрадників, які з початку повномасштабного вторгнення рф й окупації Херсонщини ініціативно погодилися працювати на рашистів.

У 2022 році в Херсоні окупанти першочергово розправлялися з учасниками АТО, представниками руху опору та іншими українськими патріотами. «Ворогів режиму» незаконно утримували в катівні, створеної на базі Північної колонії. Загарбникам вкрай не вистачало працівників, тож вони підшукували їх серед проросійськи налаштованих місцевих мешканців.

Слідчі СБУ в Закарпатській області встановили, що троє херсонців добровільно погодилися прислужувати у катівні охоронцями. За це рашисти видали їм форму, посвідчення російського зразка, присвоїли звання і платили «жалованіє» рублями.

За наявними даними, зловмисники примушували ув’язнених брати участь у псевдореферендумах, приймати російське громадянство й прославляти рашистські «подвиги» на тимчасово окупованих територіях.

Слідчі спецслужби заочно повідомили їм про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Розслідування проводили слідчі СБУ в Закарпатській області за матеріалами СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Пресслужба СБУ в Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах