134588
11:16 11.072024

Мукачівець поламав дружині щелепу, а «боксер» із Міжгірщини – знайомому ніс

Події 749

Закарпатці люблять з’ясовувати стосунки за допомогою кулаків. Особливо напідпитку. Після випитих кількох чарок оковитої дехто починає відчувати себе «боксером» і уявляє себе на рингу, пускаючи при цьому у хід кулаки. На жаль, потерпають від «зайвого адреналіну» найбільше ті, хто опиняється поруч: родичі, знайомі, а часом навіть незнайомі люди.

Подібні два випадки сталися нещодавно у Мукачеві та у с. Буковець Міжгірського (наразі Хустського) району. Детальніше про них – у матеріалі «Карпатського об’єктива».

Товк жінку кулаками по обличчю

Сімейні розбірки для мукачівки з чоловіком закінчилися лікарняною палатою, а для її благовірного – лавою підсудних. Прикрий випадок трапився 1 квітня цього року.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, приблизно о 22 годині Дмитро (імена дійових осіб із етичних міркувань замінено), перебуваючи вдома у власній квартирі «на ґрунті раптово-виниклих неприязних стосунків, діючи умисно, протиправно та цілеспрямовано, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи настання суспільно-небезпечних наслідків, пов`язаних з домашнім насильством» завдав Оксані «лівою рукою, затиснутою в кулак один удар в область щелепи».

Своїми діями він спричинив дружині, як повідомляється у висновку судово-медичної експертизи «тілесні ушкодження у вигляді травматичного набряку в ділянці кута правої нижньої щелепи», а також «подвійний перелом нижньої щелепи».

Такі травми відносяться до групи тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості, як такі, що потягли за собою розлад здоров`я на строк понад 21 день.

Свою провину мукачівський «тайсон» визнав лише частково, при цьому звинувачуючи жінку в тому, що вона бреше.

«У той вечір між нами дійсно сталася сварка, – запевнив він. – Не заперечую, що під час конфлікту вдарив Оксану. Однак це було не навмисно і не лівою рукою. Вона сама штовхала мене. Тому в цей момент, відмахуючись правою рукою від неї, випадково вдарив її по обличчю. Після цього одразу викликав швидку медичну допомогу. Нанести удар дружині лівою рукою я не міг, оскільки протягом тривалого часу лікую ліве плече, відповідно лівою рукою не можу ні розмахуватися, ні бити когось. Вважаю, що жінка говорить неправду».

Тим не менше, Дмитро визнав, що щелепу Оксані таки зламав, заявивши, що дуже шкодує про це і буде допомагати дружині в лікуванні.

Жінка дії свого домашнього ката чомусь навіть не засудила і наголосила, що вже давно помирилася з ним і не має до нього жодних претензій.

«Ми з Дмитром разом проживаємо разом у шлюбі далеко не перш8ий рік, маємо навіть спільну дев’ятирічну дитину. 22 квітня ми були на кухні. Посварилися. Я відштовхнула від себе чоловіка. Відійшла. У ту мить він вдарив мене по обличчю і поламав щелепу. Усе це відбувалося у присутності сина. Після удару мене почала сильно боліти голова, з рота пішла кров. Дмитро одразу ж викликав медиків. Якою саме рукою бив мене, на жаль, пригадати не можу, але він відмахувався. Образи на нього не тримаю», – наголосила вона.

Суд визнав закарпатця винним за 1 ст.122 КК України (Умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості) і засудив до одного року обмеження волі, утім вирок одразу ж замінив на більш лояльний – однорічний іспитовий термін.

Зустріч зі знайомим закінчилася бійкою

Інший кулачний бій відбувався на Міжгірщині 3 лютого 2024 року. Винуватець також перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Того вечора, приблизно о 19:30 Федір знаходився на вулиці неподалік місцевого магазину. Там він зустрів односельця, з яким і затіяв сварку. Утім конфлікт швидко перейшов зі словесної у фізичну площину. Тож міжгірець «з метою спричинення тілесних ушкоджень, умисно кулаком правої руки наніс знайомому два удари по обличчю», – наголошується у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Своїми діями чоловік спричинив товаришу «тілесні ушкодження у вигляді відкритого перелому кісток носа зі зміщенням, носової кровотечі справа, викривлення переділки носа з порушенням носового дихання, забійної рваної рани зовнішнього носа».

Свою провину у суді Федір визнав повністю, у вчиненому розкаявся, але відмовився надати в суді покази.

Скривджений Андрій, у свою чергу, на судове засідання навіть не з’явився, про причини неявки не повідомив, але й той же час жодних претензій до кривдника не заявив.

Суд визнав закарпатця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 122 ч.1 Кримінального кодексу України (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) і призначив йому покарання у вигляді обмеження волі строком на один рік. Проте вирок зразу ж пом’якшив, замінивши його однорічним іспитовим терміном.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах