134405
15:15 5.072024

Поліція Закарпаття затримала міжрегіональну групу постачання та збуту наркотиків

Події 503

В ході проведення оперативних заходів, спрямованих на протидію наркозлочинності, співробітники Головного управління Національної поліції в Закарпатській області заблокували канал постачання наркотиків до регіону. Під час розслідування вдалося встановити, що організатором схеми є 40-річний голова однієї з профспілкових організацій, який в перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну виїхав з Дніпропетровської області на постійне місце проживання до Закарпаття.

Прибувши до регіону зловмисник продовжив підтримувати зв’язки зі своїми спільниками з Дніпропетровщини. За ініціативи 40-річного фігуранта, разом вони налагодили схему для постачання наркотоварів, які в подальшому організатор збував мешканцям області.

Правоохоронцям вдалося встановити, що для приховування злочину та оперативної доставки, фігуранти користувалися послугами однієї з логістичних компаній. В ході документування злочинної діяльності оперативники зафіксували близько 10 таких трансферів.

Експерти у своїх висновках підтвердили, що речовина, яку постачали наркоторговцю з Дніпропетровської області, є особливо небезпечним наркотичним засобом. Також їх протиправну діяльність підтверджують зафіксовані правоохоронцями телефонні розмови.

Організатора та двох спільників, підозрюваних в налагодженні міжрегіонального каналу наркоторгівлі поліцейські затримали у порядку статті 208 КПК України та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Слідчі повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Злочинну діяльність зловмисників припинено. За скоєне їм загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Заходи з викриття проводили оперативники кримінальної поліції ГУНП в Закарпатській області та Управління боротьби з наркозлочинністю. Досудове розслідування здійснюють слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів, за процесуального керівництва прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Судитимуть трьох посадовців лісоохорони за 10,5 млн грн збитків через неправомірні рубки в Карпатах
16:50
«Минай» зустрічався з командами різними за класом
16:26
Колишню начальницю відділення Ужанського нацпарку судитимуть за допущення незаконної вирубки лісфонду на понад пів мільйона гривень
16:11
У бізнесовій спільноті Закарпаття з початку року – 3720 новостворених суб’єктів господарювання
15:55
Як ветерани можуть оформити субсидію
15:40
Випускник Ужгородського ліцею імені Августина Волошина Євген Поштак склав НМТ із математики на 200 балів
15:25
Закарпатців попереджають про високий рівень пожежної небезпеки
15:10
За півроку національні природні парки Закарпаття відвідали 57 тисяч туристів
14:48
Масований обстріл Києва: влучили у дитячу лікарню. Є загиблі, поранені
14:29
В Ужгороді відбувся традиційний футбольний турнір серед мікрорайонів міста
14:16
Всі новини