134358
11:01 4.072024

Закарпатські митники не дозволили розмитнити двох «німців» за символічну сплату митних платежів

Події 419

Посадові особи управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці задокументували одразу два порушення митного законодавства за надання підроблених документів на транспортні засоби, які намагалися розмитнити за символічну ціну.

Порушення зафіксовано на митному посту «Ужгород-автомобільний», що на кордоні зі Словаччиною. 3 липня п.р. у зону митного контролю заїхав Fiat Ducato з причепом-платформою, на якій водій переміщував 2 авто, куплені в Німеччині. Митникам він надав товаросупровідні документи, в яких зазначалося, що один Volkswagen Golf (2007 р.в.) придбаний у фізичної особи за 700 євро, інший (2006 р.в.) – за 450 євро. Покупцем та одержувачем є житель Вінниці.

Звісно, зважаючи на такі «символічні» вартості іномарок, в інспекторів виникли підозри щодо достовірності договору купівлі/продажу даних транспортних засобів.

У рамках співпраці закарпатських митників з суміжною стороною було встановлено, що продавцем «німців» була не фізична особа, а компанія, і вартість однієї становила 2250 євро, іншої – 2400 євро. А от покупцем і одержувачем цих іномарок виявився житель Червонограда.

Перевізник почав виправдовуватися та зізнався, що на прохання одного знайомого, який пообіцяв йому винагороду 400 євро, взявся за перевезення з Німеччини двох авто, але на словацькому кордоні «помилково» надав не ті рахунки, а от на українській стороні – «справжні».

Тож, за надання митному органу підроблених документів, в даному випадку – договорів купівлі/продажу, що містять неправдиві відомості щодо продавця/відправника, покупця/одержувача та вартості товару, відносно перевізника складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Автомобілі вилучено, cправу скерують до суду. А от на порушника чекають не лише штрафні санкції у вигляді сплати від 50 до 100% від вартості товарів правопорушення, а й можлива їх конфіскація.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах