134134
11:45 27.062024

У Великому Березному чоловік добив до смерті співмешканку і отримав умовне покарання

Події 493

Конфлікти між подружжям та співмешканцями – не рідкість, утім зазвичай сварки відбуваються у словесній формі і не виходять за межі дозволеного. Але цивілізовано з’ясовувати стосунки, на жаль, вміють не всі. Іноді непорозуміння переходять у крики, а часом – навіть у некеровані фізичні дії та жорстокі кулачні бої. Як не прикро, на Закарпатті трапляються і моторошні випадки, коли, здавалося б, звичайні побутові суперечки мають трагічний фінал.

Саме такий випадок трапився торік на Ужгородщині. Вирок Великоберезнянський районний суд Закарпатської області виніс нещодавно… і він є не менш вражаючим, ніж сама подія. Деталі – у матеріалі «Карпатського об’єктива».

Безпорадну бив руками й ногами

Уродженець Великого Березного Андрій (імена дійових осіб із етичних міркувань замінено) офіційно одруженим не був, але протягом певного часу мешкав разом із Оленою. Чоловік ніде не працював, мав судимість за нанесення тілесних ушкоджень.

14 січня 2023 року він затіяв сварку зі співмешканкою. Було приблизно 18 годин. Чоловік знаходився на подвір’ї біля власного будинку. Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, у нього «на ґрунті особистих неприязних стосунків» виник конфлікт із Оленою. Тож Андрій «діючи умисно, з метою спричинення тілесного ушкодження», наніс жінці «правою рукою затиснутою в кулак, один удар в обличчя». Нещасна не втрималась на ногах і впала на землю. Утім зловмисника безпорадність нібито коханої людини не зупинила. Він «усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, їхню караність та суспільно-небезпечні наслідки, бажаючи настання таких, продовжив наносити» Олені, яка безпорадно лежала посеред двору і не могла навіть підвестися на ноги «тілесні ушкодження». Бив домашній тиран жінку «руками та ногами в область тулуба та ребер зліва». Таким чином наніс їй «невстановлену кількість ударів».

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, закарпатець спричинив співмешканці «тілесні ушкодження у вигляді гематом навколоорбітальних ділянок з обох сторін, закритих переломів 7, 8, 9, 10 ребер зліва». Травми було кваліфіковано як середньої тяжкості.

Від покарання звільнили

У суді свою провину Андрій визнав повністю. Як йдеться у реєстрі, пояснив, що «дійсно вчинив інкримінований йому злочин при обставинах викладених в обвинувальному акті». При цьому зловмисник заявив, що щиро кається, просив суворо його не карати, а в майбутньому обіцяв дотримуватися вимог закону.

Адвокат Олени повідомив, що його підзахисна, на жаль, померла, тож давати покази проти сімейного тирана не змогла. При цьому захисник Андрія просив звільнити його від відбування покарання, застосувавши до нього іспитовий строк.

Суд при цьому хоч і визнав чоловіка винним у нанесенні співмешканці тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ст. 122 ч.1 Кримінального кодексу України), але призначив йому покарання у вигляді одного року обмеження волі. Утім навіть такий лояльний вирок одразу ж замінив ще м’якшим – однорічним іспитовим терміном. Таким чином любитель знущатися над жінками і демонструвати слабшим власну силу та фізичну перевагу… залишився майже безкарним на волі.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах