134016
12:48 24.062024

На Тячівщині поліція заблокувала черговий канал переправлення через кордон військовозобов’язаних чоловіків

Події 429

Оперативники Тячівського районного відділу поліції у співпраці з прикордонниками встановили, що до організації незаконного бізнесу з переправлення військовозобов’язаних через кордон причетний 28-річний уродженець Львівщини. Зловмисник, за грошову винагороду пропонував чоловікам безперешкодний перетин державного кордону. Плату за такі послуги зловмисник приймав як готівкою, так і на криптогаманець. За оперативною інформацією такі послуги фігурант оцінював у 2000 доларів США з особи.

Правоохоронці встановили, що фігурант вже сформував групу з 6 чоловіків, поселив їх до місцевого готелю та готував до переправлення в сусідню Румунію.

Крім цього, для своїх клієнтів переправник продумав і схему, за якою вони мали діяти у випадку їх перевірки дорогою до кордону. Відповідно до вигаданої легенди, військовозобов’язані мали представитися волонтерами та метою своєї поїздки в прикордоння назвати купівлю авто для ЗСУ.

Встановивши точний час та місце запланованого трансферу, правоохоронці впіймали фігуранта у одному з населених пунктів Тячівського району, під час того, як він на автомобілі «Mercedes-Benz Vito» перевозив клієнтів до «зеленого» кордону.

У зловмисника поліцейські вилучили гроші, автомобіль та мобільні телефони.

Слідчі Тячівського районного відділу поліції, за процесуального керівництва прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів.

Наразі підозрюваному суд вже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 240 тисяч гривень застави.

Слідство у справі ще триває.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах