133950
15:04 21.062024

Судитимуть трьох закарпатців, яких СБУ викрила на організації схеми нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку

Події 963

У ході слідства встановлено, що оборудку організували двоє співвласників місцевої автотранспортної компанії та їхній спільник – мешканець Хустського району.

Ділки відправляли потенційних призовників до країн ЄС як водіїв міжнародних пасажирських рейсів.

Засновники компанії підбурили спільника вносити персональні дані клієнтів до інформаційної системи «Шлях», використовуючи е-підпис підприємства. Після цього ухилянтів «підсаджували» на рейс другими водіями і таким чином вони перетинали кордон.

За наявними даними, серед їхніх клієнтів був клірик місцевої єпархії УПЦ (МП), який скористався схемою, щоб нелегально виїхати за кордон.

Правоохоронці повідомили їм про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 5 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України.

Матеріали справи скеровано до суду. Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Викриття правопорушення здійснювали оперативники СБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими ГУ НП в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Пресслужба СБУ в Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах