133924
18:50 20.062024

Відмовила у близькості. На Закарпатті жінка вбила співмешканця стільцем

Події 957

Дивні сімейні конфлікти часом трапляються на Закарпатті. Навіть бажання близькості між партнерами може стати причиною серйозної сварки та рукоприкладства. І потерпають через це не тільки жінки.

Дивний інцидент між уродженкою Білорусі та місцевим мешканцем трапився, зокрема, на Берегівщині. Жінка протягом тривалого часу проживала на Закарпатті, тут же овдовіла і знайшла собі нового коханого. Утім співжиття пари завершилося страшною трагедією. Деталі з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Била руками, ногами та стільцем

Ця моторошна історія трапилася ще у 2016 році. Утім вирок суд у справі виніс лише нещодавно.

Після смерті чоловіка Віталіна (імені дійових осіб із етичних міркувань замінено) познайомилася з Федором. Спочатку чоловік допомагав вдові у господарстві, а невдовзі запропонував жити разом. Спільне проживання, безперечно, пов’язане не тільки з побутом, але й із фізичною близькістю. Тож одного разу чоловікові захотілося любощів, але жінка йому рішуче відмовила. Через це між парою почався конфлікт.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, тієї ночі приблизно о 23 годині, перебуваючи на кухні, «під час спілкування, на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків» жінка затіяла сварку зі співмешканцем. Під час конфлікту з Федором, «усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, з метою спричинення тілесних ушкоджень, діючи умисно, нанесла йому три удари кулаками рук в область обличчя». Аби боронитися від Віталіни, чоловік «схопив в руки дерев`яний стілець, який витягнув перед собою», утім жінка вихопила його в нього і «нанесла ним три удари в область голови та один удар в область паху». Через фізичний біль Федір «не втримався на ногах і впав на підлогу». Утім Віталіну це не зупинило. Розлючена жінка продовжувала його бити «тримаючи в руках стілець» наносячи ним безпорадному співмешканцю удари в область грудної клітки. Крім того, гамселила його руками та ногами «по різним частинам тіла».

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, на тілі чоловіка було виявлено переломи ребер, травми очей, забій печінки та правої нирки, розрив легенів. Саме це й стало причиною його смерті. А помер він наступного ранку о 7.30 у себе в будинку.

Коли прийшов фельдшер, рятувати було вже пізно

Що ж сказала у суді на свій захист жінка? Свою провину вона так і не визнала і запевнила, що вбивати нікого не хотіла, просила суворо її не карати, мовляв, сама виховує онука, бо донька проживає за кордоном.

«На Закарпаття я переїхала після одруження. Після смерті чоловіка познайомилась із Федором. Ми почали жити разом та допомагали один одному по господарству. Спочатку він був тихий та врівноважений, однак коли випивав показував свій характер, міг і вдарити. Я була соціальним працівником і заходила до Феді, бо діти до нього не приїжджали. 11 жовтня він був на дні народження. Повернувся трохи напідпитку. Підняв на мене руку, бо хотів сексу, а я його відштовхнула. Федір пішов на мене з табуретом у руках. Я захищалася, штовхнула його руками, а потім стільцем. Він то падав, то знову піднімався. Скільки разів Федю вдарила, точно пригадати не можу. На ньому був брудний одяг, тож переодягнула його. Одежу випрала і вивісила на подвір’ї. 12 жовтня він був у нормальному стані, лежав. Я давала йому їжу, він їв. Лікаря не викликала, бо він сам цього не бажав. Того ж дня купила в аптеці перекис водню та крем від синців, аби обробити рани. Перед тим, як піти на роботу, зайшла до Федора. Він був живий, але йому було погано. Тому пішла за фельдшером, але коли той прийшов, Федя був уже мертвим», – зазначила Віталіна.

Донька Федора підтвердила, що між її покійним батьком та його співмешканкою періодично виникали непорозуміння.

«Вони спілкувалися протягом тривалого часу. Спочатку між ними були хороші взаємини, але потім через гроші почали виникати сварки. Зокрема, 2 жовтня між ними була бійка, під час якої батько отримав тілесні ушкодження. Я знала, що періодично батько б’є Віталіну. У неї були ключі від будинку і вона приходила до нього, коли хотіла. Але про ті фатальні події мені нічого не відомо, бо мене там не було», – наголосила дівчина.

А її старша сестра додала, що проживали Федір та Віталіна практично окремо, але періодично приходили один до одного.

«Ми з сестрою були проти їхнього співжиття, передбачали негативні наслідки, – заявила вона. – Іноді батько приходив до нас, а ми двічі на місяць приїжджали до нього. Він забороняв нам втручатися у свої особисті справи. Останнім часом між ними з Віталіною часто виникали суперечки та бійки. Батько поводився агресивно. 13 жовтня ми приїхали до батька, але виявили його мертвим. Віталіна в той час підмітала подвір’я, але нічого нам не пояснила».

Колеги Віталіни запевнили, що сама вона неконфліктна людина, хороша спеціалістка, а от Федора характеризували як знервованого і такого, що постійно контролював співмешканку. А от керівник заводу, на якому працював Федір, заявив, що Віталіна розповіла йому іншу версію про смерть чоловіка…

«Після обіду 11 жовтня ми відзначали 60-річчя одного з працівників. На святкуванні був і Федір. П’яним він не був. Коли через день я повернувся з відрядження, мені повідомили, що Федя помер, впавши з велосипеда. Я відразу пішов до хати Федора, щоб з`ясувати всі обставини. У будинку побачив голий труп, на якому було багато синців. Віталіна розповіла свою версію з велосипедом. Я особисто оглянув велосипед, однак він був цілим», – запевнив чоловік, додавши, що жінка дуже ревнувала Федора, навіть на ґрунті ревнощів одного разу влаштувала бійку з однією з працівниць заводу.

Суд визнав Віталіну винною в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень (ч.2 ст.121 КК України) та засудив до 9 років позбавлення волі.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах