133815
14:15 18.062024

Бренди з Іспанії на півмільйона гривень не пройшли митний контроль на Закарпатській митниці

Події 574

Сьогодні, 18 червня, на митному посту «Тиса» посадовці управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці під час перевірки рейсового автобусу виявили не задекларовані брендові товари на декілька тисяч євро.

Дамські сумочки від «Chanel» та «Louis Vuitton»; жіноче взуття різних розмірів від «Massimo Dutti» та «Off-White»; фотоапарати торгової марки «Сanon» та інші аксесуари від «Dyson» переміщував через українсько-угорський кордон водій рейсового автобусу.

Йому не пофортунило під час невдалої спроби обманути митників та завезти «тишком-нишком» в Україну дороговартістні речі, не декларуючи їх у «червоному коридорі», аби не сплачувати митні платежі. Бренди знаходилися в кількох коробках у багажному відсіку серед інших пакунків та валіз. Мабуть, водій не розраховував на ретельну перевірку, тож обрав хибний шлях проходження кордону.

Після виявлення не задекларованого товару перевізник вдався виправдовуватися: мовляв, речі не його особисті, а незнайомих людей, котрі з Барселони попросили доставити в Україну.

Варто зазначити, що в інтернет-мережі вартість лише однієї сумочки відомої торгової марки «Chanel» стартує від 7 тис. доларів. Тоді як, згідно з вимогами митного законодавства дозволяється ввозити на митну територію України імпортного товару загальною вартістю, що не перевищує 500 євро на одну особу. За попередньою оцінкою, загальна вартість виявлених брендів перевищує півмільйона гривень.

Оскільки зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, відносно водія складено протокол за ч.2 статті 471 Митного кодексу України. Виявлені товари, остаточну оцінку яким надасть спеціаліст-експерт, вилучено до винесення рішення Закарпатською митницею. А от до порушника буде застосовано штрафні санкції.

Пресслужба Закарпатської митниці

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Закарпатські діти оздоровлюються у Литві
17:48
На Тячівщині чоловік злетів з гірки і поранив голову, кінцівки та грудну клітку
17:22
Закарпатців попереджають погіршення погодних умов
17:03
В УжНУ обговорили результати проєкту «Інтеграція вищої дуальної освіти в Молдові та Україна / COOPERA»
16:45
«Волонтери, бізнес, влада, медіа…»: гра-моделювання з елементами соціодрами
16:21
Мешканці Ужгорода та ВПО, що проживають у місті, які мають право на відстрочку від мобілізації, зможуть подавати заяви і відповідні документи у ЦНАП міськради
16:05
У краєзнавчому музеї оновили виставку «Артефакти середньовічної замкової церкви»
15:46
У прикордонній смузі в межах Ужгородського району введено додаткові режимні обмеження
15:25
Курсування соціального автобуса на території сіл Оноківської сільради призупинено
14:56
На Берегівщині розпочав роботу табір народної музики і танцю
14:48
Всі новини