133770
09:17 17.062024

На Закарпатті знайшли організаторів незаконного переправлення

Події 451

Чималу суму коштів – 8000 доларів США – сплатив чоловік невідомим, сподіваючись на їх допомогу у незаконному переправленні його за кордон. Натомість, його привезли на об’їзну міста Ужгород, залишили і втекли.

Переправники самі вийшли на харків’янина та запропонували йому сприяння у переправленні до Словаччини. За вказівками організатора, з яким він сконтактовувався лише телефоном, чоловік приїхав з Харкова до Львова потягом та оселився у визначеному йому готелі. Тут же, через посередника, відбувся розрахунок за послугу. На подальші розпорядження “туристові” довелося чекати цілий місяць, аж поки по нього не приїхали і не відвезли власним транспортом на Закарпаття.

«Клієнта» привезли серед ночі на об’їзну Ужгорода, де наказали вийти з автомобіля. Його запевнили, що за загороджувальним парканом уже знаходиться територія Словаччини, і наказали бігти до кордону.

За інформацією оперативних співробітників Чопського загону, правопорушника затримав прикордонний наряд відділу «Ужгород». Водій, який помітив прикордонників, на великій швидкості рушив з місця висадки «клієнта» у напрямку міста Ужгород. У взаємодії з Патрульної поліцією оперативникам вдалося зупинити транспортний засіб на околиці села Середнє Ужгородського району.

На місце події викликали співробітників Нацполіції. Відносно водія склали адміністративний протокол за ч.1 ст.185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України». На адресу Нацполіції також було направлено повідомлення про виявлення ознак вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Тривають невідкладні слідчі дії.

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах