133396
13:13 4.062024

На Закарпатті СБУ затримала адвоката, який пропонував за гроші «відмазувати» засуджених за «неявку» до органів пробації

Події 1202

Служба безпеки України викрила місцевого адвоката, який вимагав від засуджених з іспитовим терміном систематичну «оплату» за вплив на прийняття рішення начальником філії Державної установи «Центр пробації» в Закарпатській області.

За даними слідства, адвокат встановив «таксу» у 400 доларів на місяць та «гарантував» засудженим вплинути на начальника органу пробації, який нібито мав «закрити очі» на невиконання обов’язку таких громадян –періодично з’являтися до центру пробації.

Якщо ж засуджені відмовлялися від такої «послуги», адвокат погрожував їм тим, що лобіюватиме зміну відбування покарання з випробуванням на реальне покарання – обмеження волі.

Правоохоронці затримали адвоката під час отримання ним другої частини неправомірної вигоди. Раніше співробітники СБУ задокументували одержання ним першого «авансу».

У межах кримінального провадження зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії. Перевіряється причетність посадовців однієї з філій «Центру пробації» в Закарпатській області до протиправної діяльності.

Заходи з викриття правопорушення здійснювали оперативники СБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими ГУ НП в Закарпатській області за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Пресслужба СБУ в Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах