133228
16:56 28.052024

За матеріалами СБУ до 10 років тюрми засуджено колаборанта, якому окупанти доручили проведення псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Херсонщини

Події 605

Завдяки Службі безпеки до тюремного ув’язнення засуджено 66-річного уродженця Херсонщини, який під час окупації регіону допомагав окупантам проводити фейковий референдум.

Чоловік ходив по домівках жителів Лівих Солонців у супроводі озброєних російських військових. Він роздавав бюлетені та змушував українських громадян «проголосувати» за незаконне приєднання області до складу країни-агресора.

Ужгородський міськрайонний суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Йому призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана із виборчим процесом та процесом референдуму строком на 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна.

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності засудженого).

Вирок набрав законної сили.

Викривали колаборанта співробітники військової контррозвідки СБУ. Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Про це інформує пресслужба СБУ в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах