133089
16:12 23.052024

На Тячівщині чоловіки побилися через дівчину

Події 677

Нічні посиденьки у кафе іноді мають несподівану розв’язку. І мова не завжди про керування потім транспортом у нетверезому стані. Часом практично на рівному місці між людьми виникають суперечки, які переростають у «кулачні бої».

Тієї зимової ночі біля місцевого кафе у селі Вонігово лунали крики. Двоє місцевих мешканців влаштовували бійню через молодицю.

Із чого ж почався конфлікт? Що стало його передумовою? І чим закінчилася ця історія? Це і з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Мало не добив до смерті

Подія трапилася у січні 2022 року, утім вирок у справі суд виніс лише нещодавно. Тож відбувалося на вулиці перед громадським закладом на Тячівщині?

Конфлікт розгорівся опівночі. Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одружений, раніше судимий за грабіж та розбій уродженець села Угля, наніс тяжкі тілесні ушкодження своєму земляку.

Михайло (імена фігурантів із етичних міркувань у матеріалі замінено) 3 січня 2022 року біля кафе-ресторану приблизно о 0 годин 27 хвилин затіяв сварку з Василем. Під час конфлікт «діючи умисно, усвідомлюючи протиправність своїх дій та кримінально-карані наслідки, маючи на меті спричинити шкоду життю та здоров`ю потерпілому, на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків» умисно наніс Василеві «два удари кулаками правої та лівої руки по обличчю в область носа».

Після добрячого стусана скривджений молодик спробував відійти від нападника, аби уникнути ескалації ситуації. Але йому не вдалося, бо Михайло «продовжив реалізовувати свій злочинний намір, направлений на умисне спричинення тілесних ушкоджень, і далі наносив йому удари». При цьому кулаком кривдник завдав нещасному «один удар в область верхньої губи, один удар в область правої щоки та два удари в обличчя в область носа». Від побоїв закарпатець не втримав рівновагу та впав спиною на землю. Здавалося б, на чому інцидент можна біло б вичерпати. Але ж ні. Михайло й далі бив земляка. Він, зокрема, завдав лежачому Василеві «два удари лівою ногою в область потилично-тім`яної ділянки голови, два удари лівою ногою в область правого стегна, два удари правою ногою по обличчю в область носа, один удар правою ногою в область лівої щоки, два удари правою ногою в область шиї. При цьому, не зупиняючись, нахилився над потерпілим та наніс йому два удари кулаком лівої руки в область правої щоки та три удари кулаком правої руки в область лівої щоки».

Внаслідок побиття нападник пошкодив своїй жертві обидва ока, зламав ніс, а також спричинив струс мозку. Судово-медична експертиза кваліфікувала травми, як тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя в момент заподіяння.

Хотів привітатися зі знайомою?

Як же у суді поясни в свої дії Михайло? Що сказав на своє виправдання?

Свою провину чоловік визнав і зізнався, що тієї ночі відпочивав із друзями в кафе.

«Я з Юрієм та Іваном сидів у закладі. Потім ми вийшли на вулицю. Василь почав чіплятися до моєї дівчини та штовхнув мене. Я ж у відповідь наніс йому декілька ударів долонями рук по обличчю, через що хлопець упав», – зазначив він.

Василь також підтвердив, що перебував у кафе і вже збирався йти додому. Але раптом виник конфлікт із Михайлом.

«Перед тим як сісти у автомобіль, підійшов до знайомої дівчини і почав із нею розмовляти. Тим часом до нас підійшов Міша та безпричинно двічі вдарив мене кулаком у обличчя. Це бачили дві дівчини, які перебували поруч. Я одраду ж відійшов, щоб уникнути конфлікту та намагався втекти, однак Михайло вже за мить наздогнав мене та продовжив гамселити. Він ще декілька разів ударив мене, внаслідок чого я не втримався на ногах і впав. Уже на землі він бив мене далі, але вже й ногами та кулаками по голові і всьому тілу. До нас підійшла моя знайома Оля і почала відтягувати від мене Михайла. Тільки тоді він перестав мене бити. Після цього приїхали моя дружина з братом та відвезли мене додому, бо самостійно керувати автомобілем я не міг. Вдома вони викликали швидку та поліцію. Міша відшкодував мені витрати на лікування, претензій до нього у мене немає. Я його пробачив», – запевнив закарпатець.

Сама Оля зізналася, що справді з Михайлом та його друзями 3 січня спільно проводили час у кафе і ніщо не віщувало біди.

«Ми саме вийшли на подвір’я, вже зібралися їхати додому. Але раптом до мене підійшов Василь і почав зі мною розмовляти. Міша стояв збоку. Ми з ним тоді зустрічалися і я, щоб він мене не приревнував, намагалася говорити спокійно. Однак він підійшов до нас із Василем до першим вдарив його кулаком по обличчю. Вася відмахнувся і побіг кудись у бік Буштина. Але Михайло наздогнав його та продовжував бити. Коли я підбігла до них, то побачила, що Василь лежить під парканом, а Міша тим часом б’є його ногами по всьому тулу. Василь при цьому лежав на землі і не пручався. Я була шокована побаченим та просила Михайла припинити, бо він міг вбити Васю. При цьому, у Міші в руках був ніж, який він завжди носив при собі. Михайло є психічно неврівноваженим, він побив і мене. Люди це бачили і викликали правоохоронців. Згодом я позичила гроші, щоб за нього внести заставу», – наголосила дівчина.

Свідки події підтвердили, що бійка почалася саме через те, що Василь заговорив із Олею і Михайлові це не сподобалося.

«Він сказав Васі, аби він перестав чіплятися до його дівчини», – зазначила одна з молодиць, яка була присутньою під час конфлікту.

Дружина Василя Марія дізналася про інцидент від власниці кафе, яка їй зателефонувала і повідомила, що її чоловік сидить у автомобілі побитий.

«Я приїхала до місця події і побачила там Васю із розбитим обличчям. Він сказав, що його побили, – запевнила жінка. – Під’їхав і брат чоловіка. Він відвіз Василя додому. Я зателефонувала у поліцію та викликала швидку медичну допомогу. Уже на наступний день відвезла Василя до судово-медичного експерта для проведення медичного огляду».

Суд визнав Михайла винним в умисному нанесенні знайомому тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121 КК України) та призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах