132758
12:56 13.052024

На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг

Події 584

Слідчі ГУНП в Закарпатській області завершили досудове розслідування у справі щодо фінансових махінацій при проведенні ремонтних робіт в Хустському районі.

У ході слідства правоохоронці встановили, що обіймаючи посади директора та заступника директора у комунальному підприємстві, фігуранти укладали договори з підрядником щодо ремонту дорожнього покриття.

Встановлено, що у змові з обвинуваченими, підрядник, відносно якого слідчі раніше вже скерували матеріали справи до суду, вносив неправдиві відомості до проєктно-кошторисної документації. Таким чином зловмисники штучно завищували ринкові ціни на будівельні матеріали та вартість виконаних робіт. Надалі різницю посадовці та підрядник розподіляли між собою.

У ході слідства з’ясувалося, що такими діями громаді було завдано збитків на 1 млн 163 тис. гривень.

Слідчі провели у справі всі необхідні процесуальні дії та сформували обвинувальні акти відносно обох посадовців. Директор підприємства обвинувачується у Привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинених в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України). Його заступника обвинувачують у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану (ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України) та службове підроблення (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Відповідно до санкції інкримінованих статей, директору загрожує до 12 років позбавлення волі, а його заступнику – до 8 років ув’язнення.

Заходи з викриття проводилися у співпраці з оперативниками Управління стратегічних розслідувань та СБУ, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах