132668
17:40 9.052024

$8000 за можливість незаконно потрапити до Румунії – підозрюваному переправнику з Мукачева обрали запобіжний захід

Події 1001

За процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури триває розслідування дій місцевого жителя, якого підозрюють у сприянні незаконному переправленню військовозобов’язаного через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести 151 тис. грн застави. Прокуратура вже оскаржила це рішення, наполягаючи на збільшенні розміру застави.

Правоохоронці встановили, що мукачівець сприяв чоловіку призовного віку у незаконному перетині держрубежу за 8000 доларів США. Для цього надав «клієнту» усі вказівки щодо необхідних дій і розмістив його в одному з готелів Мукачівського району. Згодом разом із переправником чоловік направився у Хуст, де і мав розпочинатися його шлях у напрямку кордону з Румунією.

Там осіб викрили спільно зі слідчими Мукачівського районного управління поліції, оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та співробітниками Мукачівського прикордонного загону.

Нагадаємо, за незаконне переправлення громадян через кордон з корисливих мотивів законодавством передбачено покарання – позбавлення волі строком від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю і конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах