132624
10:40 8.052024

Новий масований ракетний обстріл України: цілили по енергетичних об’єктах

Події 1586

Уночі проти 8 травня росія знову здійснила масований обстріл українських територій. Використовувалася при цьому стратегічна авіація та морські ракетні носії.

Про це повідомили Повітряні сили. Ціллю противника були енергетичні об’єкти. Силами ООП вдалося знищити 59 цілей: 39 ракет та 20 ПЛПА. Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник.

«До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні війська Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України», – зазначив командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук. Він також додав: «Противник продовжує завдавати ударів по об’єктах критичної інфраструктури України та інших важливих стратегічних об’єктах. Я дякую усім, хто сьогодні доклав максимум зусиль, аби ворог не досяг своїх цілей».

Найбільше атак було здійснено на західні регіони України та Київщину.

Київ та Київщина

У Києві повітряна тривога лунала понад три години. Ракети летіли на столицю з різних напрямків. Про це заявив начальник КМВА Сергій Попко «Черговий ракетний удар по мирних містах України і по Києву зокрема! Черговий доказ для всього цивілізованого світу саме сьогодні, у День памʼяті та примирення – зло не зникло! Фашисти сучасності – рашисти продовжують вбивати мирних людей», – наголосив очільник КМВА.За його словами, для удару по Києву ворог застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

Силами всі повітряні цілі в районі столиці були знищені. На щастя, обійшлося без потерпілих та руйнувань.

Утім у Броварах поранені 62-річна жінка і 34-річний чоловік.

«Двох постраждалих — жінку та чоловіка з численними пораненнями кінцівок та осколковими пораненнями доставили до лікарні. Потерпілим надається вся необхідна невідкладна допомога», — заявив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Львівщина

Ракети ворога було спрямовано і на Львівщину. Про це інформував голова Львівської ОВА Максим Козицький. Він підкреслив, що деякі ракети змінили курс і рухалися на Стрийщину. Також фіксували повітряні цілі у напрямку Червоноградського району.

«08.05.2024, близько 5 години ранку, окупанти влучили крилатими ракетами в обʼєкт генерації енергії у Червоноградському районі. Є два осередки загоряння. На місці працюють вогнеборці. Залучили спецтехніку. Загрози для людей, які живуть поблизу, немає. Також через влучання poсійcькoї paкети постраждав обʼєкт критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському районі. Під час повторної повітряної тривоги, яку оголосили у нашій області о 06:27, окупант атакував Львівщину «кинджалами». Критична та житлова інфраструктура не постраждали», – зазначив очільник ОВА. Він також відзначив, що у області обійшлося без жертв і потерпілих.

Про те, що ворог атакував критичну інфраструктуру, заявив і міністр енергетики Герман Галущенко.

«Атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією», — наголосив він.

Крім того

На Полтавщині, як повідомив керівник обласної військової адміністрації Філіп Пронін, внаслідок удару дрона було пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури, але постраждалих немає.У Кіровоградській області, за словами голови ОВА Андрія Райковича, росіяни обстріляли енергетичний об’єкт, було пошкоджено будинки, поранено 8-річну дитину.

У Запоріжжі, як інформував голова Запорізької ОВА Іван Федоров, було влучання по критичній та цивільній інфраструктурі. На щастя, обійшлося без жертв і постраждалих.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах