132504
17:06 3.052024

Судитимуть закарпатця, який під приводом пошуку зниклого військовослужбовця виманив у його дружини 10 500 доларів США

Події 1061

Ужгородська окружна прокуратура скерувала на розгляд суду обвинувальний акт щодо жителя Тячівщини за фактом скоєння ним шахрайства у великих розмірах (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрюваний під приводом допомоги у пошуку зниклого військовослужбовця ЗСУ незаконно заволодів грошима його дружини. Він запевнив жінку, що володіє інформацією про перебування військового у полоні рф та має необхідні зв’язки. Аби сприяти поверненню чоловіка, потерпіла мала надати 10 500 доларів США.

Мешканка Ужгорода, довірившись зловмиснику, протягом квітня-травня минулого року передала йому гроші кількома частинами. Надалі, зрозумівши, що її обманули та не мали реального наміру допомогти, звернулася до правоохоронних органів.

Зазначимо, що правопорушник – раніше судимий за крадіжку і на момент вчинення злочину відбував іспитовий строк покарання, призначеного йому вироком Хмельницького міськрайонного суду.

Досудове розслідування здійснювало Ужгородське райуправління поліції. Наразі розгляд провадження відбувається в Ужгородському міськрайонному суді. Сам обвинувачений знаходиться під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах