132445
13:41 2.052024

На Мукачівщині прокуратура виявила сміттєзвалище, що функціонує з порушеннями, та звернулася з позовом до суду

Події 502

Мукачівська окружна прокуратура встановила, що на території Воловецької територіальної громади наявне сміттєзвалище, земельна ділянка під яким належним чином не оформлена. При цьому орган місцевого самоврядування бездіє і протягом тривалого часу так і не забезпечив розробку та затвердження необхідних правовстановлюючих документів.

Виявлені факти свідчать про порушення вимог чинного законодавства, тому окружна прокуратура звернулася до суду з позовом. У ньому просить визнати бездіяльність селищної ради протиправною та вжити заходи для оформлення документів на комунальну землю.

Відсутність такої документації та, відповідно, визначених меж і площі, створює передумови для зловживань при розпорядженні землею. Це вже призвело до незначного самовільного розширення сміттєзвалища на територію сусідньої земельної ділянки, яка належить до території Верхньоволовецького лісництва. І ризики забруднення місцевості поблизу звалища продовжують існувати.

Закарпатський окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі, її розгляд відбувається за участі прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах