132284
12:22 25.042024

У Іршаві молодиця вкрала у лікарні гроші, а ужгородець поцупив електроплиту та бензопилу

Події 785

Хтось працює, хтось грабує. На жаль, на Закарпатті, незважаючи на війну в державі, крадіжки нікуди не зникли. Одні важко заробляють кошти, інші ж – привласнюють чуже… і без докорів сумління користуються не своїми благами.

Один із таких випадків нещодавно трапився прямо у палаті медичної установи, інший – у приватному будинку ужгородки. Злодії не надто переймалися тим, що беруть те, що їм не належить… Тож як вони пояснили свої дії і яке за них покарання отримали? Про це – у матеріалі «Карпатського об’єктива».

Забрала з сумки гроші і втекла

20 березня мешканка села Великі Ком’яти, що на Берегівщині, яка ніде не працювала, вирішила трохи підзаробити. Утім у Іршаві жінка не роботу шукала, а лікувалася. Звісно, фармакологічні засоби нині не дешеві, але ж не купувати їх за крадені гроші…

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, приблизно о 4 годині ночі, молодиця «діючи умисно, з корисних спонукань, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, їхню караність та настання суспільно-небезпечних наслідків, переконавшись в тому, що її дії є непоміченими» вирішила трохи покращити свій фінансовий стан. Тож «перебуваючи в палаті терапевтичного відділення КНП «Іршавська МЛ», переконавшись, що одна з пацієнток спить, підійшла до її ліжка та викрала з жіночої сумочки, що лежала на підлозі під ліжком, грошові кошти в сумі 3000 гривень». Гроші жінка сховала у «кишеню своїх штанів і через деякий час покинула приміщення лікувального закладу».

Свою провину закарпатка визнала і пояснила, що лікувалася разом із потерпілою.

«Під ранок, коли всі спали, я витягнула з її сумочки, яка лежала на підлозі під вікном 3 тисячі гривень. Незабаром частину коштів витратила, придбавши собі ліки, а 2450 гривень віддала працівникам поліції, коли вони до мене приїхали», – запевнила вона.

Також жінка додала, що частину збитків своїй жертві відшкодувала і обіцяла більше не порушувати закон.

Пограбована краянка на судове засідання не з’явилася, написала заяву про розгляд справи без своєї участі, але наголосила, що претензій до крадійки не має.

Суд визнав закарпатку винною у вчиненні крадіжки в умовах воєнного стану (ч.4 ст.185 КК України) та призначив їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Щоправда, за ґрати молодицю не відправив, а одразу ж замінив вирок більш лояльним – однорічним іспитовим терміном.

Ужгородець ходив у гості, аби повернутися не з порожніми руками

Інші два злочини трапилися у грудні минулого року в Ужгороді. Місцевий мешканець обікрав землячку, у якої поцупив речі, які йому потрапили під руки і видалися привабливими.

Так, 22 грудня чоловік, як повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень, «усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи наслідки, діючи з прямим умислом, прагнучи задовольнити особисті потреби за рахунок незаконного вилучення майна, вважаючи, що робить це непомітно» привласнив електричну плиту марки «Royalty Line», яка йому не належала.

За кілька днів, 25 грудня, він так само «незаконно, безоплатно та поза волею власниці шляхом вільного доступу вилучив належну бензопилу марки «FORESTA» FA-52LX», тобто поцупив чужу річ.

Свою провину у суді чоловік визнав, у всьому розкаявся та уклав із прокурором угоду про примирення між сторонами. Свої протизаконні дії він, щоправда, так і не пояснив.

Жінка, яку обікрав ужгородець, до суду не з’явилася, але повідомила, що матеріальну шкоду злодій їй повністю відшкодував.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст. 185 КК України і засудив до 5 років позбавлення волі. Утім від відбування покарання одразу ж звільнив, замінивши вирок однорічним іспитовим терміном.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов з ладу сканер
20:23
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
Всі новини