132103
13:15 17.042024

Видурив гроші у дружини полоненого військового: суд залишив без зміни запобіжний захід підозрюваному

Події 575

Суд призначив жителю Закарпаття тримання під вартою з можливістю застави у 378 500 гривень, але адвокат подав апеляцію.

15 квітня Закарпатський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисника-адвоката, який діяв в інтересах підозрюваного у вчиненні шахрайства на ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області. Про це повідомляє пресслужба апеляційного суду.

Згідно з матеріалами справи раніше судимий уродженець Тячівського району вчинив нове кримінальне правопорушення під час іспитового терміну. Наразі він підозрюється у вчиненні шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України, в редакції, чинній до 11.08.2023 року) по відношенню до дружини військовослужбовця, який зник під час військової агресії рф проти України.

Суд першої інстанції визначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваного до 04 травня 2024 року включно та встановив заставу у розмірі 125 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 378 500 гривень.

Ознайомившись з ухвалою суду, доводами апеляційної скарги адвоката підозрюваного, Закарпатський апеляційний суд постановив:

апеляційну скаргу захисника-адвоката підозрюваного залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 08 березня 2024 року – без змін.

Нагадаємо, що згідно ч. 3 ст. 190 КК України (в редакції, чинній до 11.08.2023 року) шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки – карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах